«Χειραγώγηση» της αγοράς ενέργειας καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΔΕΗ

10:38 12/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τους τρίτους παραγωγούς, με στόχο την αύξηση της τιμής χονδρικής, κατήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι αυτή η τακτική συνεχίζεται, και η ΔΕΗ έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες αρχές.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της επιχείρησης, οι τρίτοι παραγωγοί εφήρμοσαν επιθετική τακτική και έκαναν παρακράτηση ισχύος προσφέροντας σε χαμηλές τιμές

τα δύο τρίτα της ισχύος τους και το ένα τριτο σε πολύ υψηλές τιμές. Έθεσε δε θέμα αποζημίωσης της ΔΕΗ απο τον λογαριασμό ασφάλειας εφοδιασμού.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ή του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, ο επικεφαλής της επιχείρησης επανέλαβε την αντίθεσή του στις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής (ΝΟΜΕ) και εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να απορρίψει μέχρι τέλους τις πιέσεις στις διαπραγματεύσεις για αύξηση των δημοπρατούμενων ποσοτήτων ενέργειας. Δήλωσε επίσης αντίθετος στην πώληση μονάδων επαναφέροντας την πρόταση για δημιουργία δυο θυγατρικών στον τομέα της προμήθειας που θα οδηγήσουν σε πιο ομαλό άνοιγμα της αγοράς ρεύματος.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε εξάλλου οτι το δάνειο, υψους 200 εκατ. ευρώ, από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες εγκρίθηκε, ενώ σε ερώτηση για τις αποκοπές ανέφερε ότι οι διακοπές, λογω χρέους, κατά κανόνα γινονται μόνο σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν, ενώ έχουν τη δυνατοτητα να το κάνουν, ζητώντας αν υπάρχουν διαφορετικά κρούσματα, να ενημερώνεται η επιχείρηση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα