Χ.Χατζηπέμου: Επιχειρήσεις εξαιρούνται του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης

11:34 12/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν ρωτήθηκαν οι παραγωγικοί φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για τις πραγματικές ανάγκες τους σε οικονομική στήριξη, λόγω κορονοϊού, οπότε το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Μέτιος, τους στερεί την δυνατότητα να ενισχυθούν οικονομικά.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο περιφερειακός Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Χρήστος Χατζηπέμου.

Ειδικότερα τόνισε πως:

«-Πρώτον πως θα μπορέσει μια επιχείρηση, ή ένας επαγγελματίας να προσκομίσει φορολογική κι ασφαλιστική

ενημερότητα (απαραίτητα δικαιολογητικά της ενίσχυσης) όταν εξαιτίας της πανδημίας έχει μείνει πίσω στην κάλυψη των υποχρεώσεων αυτών; Αντί των δικαιολογητικών αυτών θα μπορούσε να ήταν αρκετή, έστω η προσκόμιση ρύθμισης των οφειλών αυτών κι όχι η αναζήτηση ενημερότητας.

-Δεύτερον, επιχειρήσεις που έχουν χαρακτήρα εποχικό (πχ παραλιακές καφετέριες, τουριστικά καταλύματα) και δεν απασχολούν προσωπικό τον Μάρτιο γιατί απλά είναι κλειστές, δεν επλήγησαν από την πανδημία; Αυτές φέρονται να αδικούνται και να εξαιρούνται του προγράμματος ενίσχυσης.

-Τρίτον, υπήρξαν επιχειρήσεις που ελέω καραντίνας πολλαπλασιάστηκε η κερδοφορία τους (πχ λόγω του delivery). Οι επιχειρήσεις που εμφανίζουν περισσότερα κέρδη συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2019, θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί από το πρόγραμμα. Όπως και επιχειρήσεις που δεν επλήγησαν διόλου από την πανδημία (πχ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας). Κι αυτές θα έπρεπε να εξαιρούνται.

Εμείς ασκώντας πίεση μέσω των ανακοινώσεων, καθώς το θέμα δεν περνάει από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητάμε από την αρμόδια Ειδική Διαχειριστική Αρχή, να γίνουν όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις και να εγκριθούν από το Υπουργείο, προκειμένου να τρέξει το πρόγραμμα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Χατζηπέμου.

Η συνέντευξη του κ. Χατζηπέμου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα