Χαρίτσης: Δρομολογείται το «Καλαμάτα-Ριζόμυλος», τριετής χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού

10:50 27/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη χρηματοδότηση έργων στον τομέα των υποδομών, αλλά και του πολιτισμού για την Πελοπόννησο ανακοίνωσε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο.

Σχετικά με τα οδικά δίκτυα «Καλαμάτα-Ριζόμυλος» και «Τσακώνα-Καλό Νερό», προχωρούν οι διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις των έργων από τα αρμόδια Υπουργεία (Περιβάλλοντος και Υποδομών) και έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας

Επενδύσεων.

Στον τομέα της διαχείρισης των λυμάτων διατίθενται, 31 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση έργων αποχέτευσης στη Μεθώνη, τη Σκάλα, τη Νεάπολη, το Άστρος, τους Μολάους, το Λεωνίδιο κ.α.

Για έργα αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης (τηλεμετρία), ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μόλις πριν λίγες μέρες, και εντάχθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έργα ύψους 14 εκατ. ευρώ σε οκτώ Δήμους. Σε αυτά περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στην Τρίπολη, Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη, Λουτράκι-Άγιοι Θεόδωροι, Πύλου Νέστορος, Καλαμάτα, Μεσσήνη, Σπάρτη και Άργος-Μυκήνες.

Για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της μελέτης του από το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ, ενώ διεξάγονται συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), για τη συνδρομή της στη χρηματοδότηση.

Συνεχίζεται η χρηματοδότηση για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με 1,2 εκ. ευρώ για την επόμενη τριετία, από εθνικούς πόρους.

Τέλος ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως «η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε αναπτυξιακή τροχιά. Αυτή μάλιστα η ανάκαμψη, σε αντίθεση με το παρελθόν, διαθέτει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν πιο αισιόδοξους για την βιωσιμότητα και διατηρησιμότητά της τα επόμενα χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα