Χάνουν την Εξεταστική…

15:07 12/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

106 φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών αποκλείστηκαν από την Εξεταστική του Σεπτεμβρίου και αυτό γιατί σύμφωνα με την Γενική Συνέλευση του Τμήματος αποδεδειγμένα αντέγραψαν ασκήσεις που αντιστοιχείς το 30% της τελικής βαθμολογίας του Εξαμήνου και είναι για όλους υποχρεωτική.

Η εργασία κατατέθηκε για το μάθημα « Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα», ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου με « password» και «user name».

Τον Ιούνιο διαπιστώθηκε παρατυπία. Το κοινό αρχείο που παραδόθηκε δεν ήταν φτιαγμένο από κανένα εξεταζόμενο φοιτητή.

Η τιμωρία

αυστηρή. Αποκλεισμός από την Εξεταστική του Σεπτέμβρη σε όλα τα μαθήματα. Είναι κάτι όμως που προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου. Την Εαρινή περίοδο εξετάστηκαν 480 φοιτητές εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισοί πέρασαν το συγκεκριμένο μάθημα. Αυτοί που βρίσκονται στο 4ο έτος είναι γύρω στα δεκαπέντε άτομα.

Η απόφαση να χαθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, έχει διχάσει. Φοιτητές από τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ ζητούν την επιείκεια των καθηγητών ώστε να μη χαθεί ολόκληρη η Εξεταστική, προβάλλοντας ως επιχείρημα τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν πολλές οικογένειες.

Ωστόσο, η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος είναι ομόφωνη , οριστική και αμετάκλητη.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάνουν, Εξεταστική…,chanoun, exetastiki…