Χανιά: Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα του Δημοσίου ΙΕΚ και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

07:52 14/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τους Διευθυντές του Δημόσιου ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είχε την Τρίτη ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντώνης Βαρδάκης, στο Δημαρχείο.

Κατά τη συνάντηση εκτέθηκαν τα βασικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των δύο εκπαιδευτικών μονάδων και έχουν προκαλέσει την αναβολή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες μαθητές τους να είναι σε στάση αναμονής.

Όπως

τονίστηκε στη συνάντηση, το πρόβλημα προκύπτει από την καθυστέρηση στον ορισμό προσωπικού καθαριότητας στις μονάδες, καθώς από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η οριστική κατανομή τους.

Ο κ. Σημανδηράκης ξεκαθάρισε πως, τα σχολεία θα ανοίξουν την ερχόμενη Πέμπτη, ακόμη και αν το Υπουργείο δεν έχει διευθετήσει το ζήτημα της καθαριότητας, με τον Δήμο Χανίων να προβαίνει σε έκτακτη πρόσληψη προσωπικού με τη διαδικασία που ακολουθείται λόγω της πανδημίας COVID-19.

“Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμένουν κλειστά, αφήνοντας περισσότερους από 600 μαθητές εκτός των τάξεων. Παρότι για ακόμη μια φορά ο Δήμος Χανίων επωμίζεται βάρος που δεν του αναλογεί, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να λύσουμε το πρόβλημα, έως ότου το Υπουργείο ορίσει επίσημα προσωπικό καθαριότητας στις μονάδες αυτές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα