Χανιά: Τελέστηκε στο Ακρωτήρι το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου

06:59 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την μνήμη των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου τίμησαν χθες τα Χανιά με την τέλεση του ετήσιου πολιτικού μνημόσυνου των δύο ανδρών στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης που σε δήλωση του χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο

πρωτομάστορα της διαδικασίας για ανασυγκρότηση της χώρας.
«Σήμερα τιμάμε την μνήμη δύο μεγάλων κρητικών. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο πρωτομάστορας της διαδικασίας της εθνικής συγκρότησης της πατρίδας και του έθνους μας, μας στέλνει μήνυμα να παλέψουμε και σήμερα για να μπορέσουμε να βγάλομε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων και της επιτροπείας. Αυτό προσπαθούμε και αυτό θα κάνουμε», τόνισε ο κ Πολλάκης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ο οποίος χαρακτήρισε τους Ελευθέριο και Σοφοκλή Βενιζέλο ως τις μεγαλύτερες μορφές της πολιτικής ιστορίας της χώρας.
«Ο Ελευθέριος και ο Σοφοκλής Βενιζέλος υπήρξαν οι μεγαλύτερες μορφές της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος, είναι αυτοί στους οποίους οφείλουμε και ως νησί η Λέσβος την ελευθερία μας» είπε μεταξύ άλλων.

Την επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Βενιζέλων τέλεσαν οι Μητροπολίτες Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός, Κισάμου – Σελίνου Αμφιλόχιος, ενώ στέφανα κατέθεσαν εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Πολλάκης, εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ, ο βουλευτής Θεόδωρος Φορτσάκης, για την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο βουλευτής Βασίλης Γκεγκέρογλου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κομμάτων καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων.- ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα