Χανιά: Συνάντηση του Πρωθυπουργού για τα έργα υποδομής της Κρήτης (φωτο)

11:52 5/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση-συζήτηση για τον ΒΟΑΚ, τα μεγάλα έργα της Κρήτης και όλα τα θέματα ανάπτυξης του νησιού πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Υπουργών, του Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειαρχών, Βουλευτών, Δημάρχων

και άλλων θεσμικών εκπροσώπων.

Τον Πρωθυπουργό, υποδέχθηκαν στο κτήριο της Περιφέρειας στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ,ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και δήμαρχοι του νομού, ενώ πριν την μεγάλη σύσκεψη που γίνεται αυτήν την ώρα, προηγήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τα μεγάλα έργα της Κρήτης ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη και δημάρχους του νησιού.

Απευθυνόμενος στους φορείς της Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:“Έχω αποφασίσει να ξεκινήσω από σήμερα και για όλο το φθινόπωρο, μία σειρά από συναντήσεις με φορείς σε κάθε περιφέρεια, για να ελέγξουμε μαζί το πώς προχωρά η υλοποίηση των εξαγγελιών που καταλήξαμε από κοινού στα Περιφερειακά Συνέδρια. Γνωρίζω ότι για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν δρομολογηθεί ικανοποιητικές πιστώσεις, σημασία όμως έχει να μπορέσει να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές δυσκολίες και αγκυλώσεις για να ξεκινήσει η υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων για την περιοχή. Και βεβαίως για τα Χανιά, εκτός από σημαντικά έργα σε Παλαιόχωρα, Κάντανο, Αποκόρωνα, εμείς θέλουμε να τρέξουμε πιο γρήγορα και έργα ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη των Χανίων όπως η μεταφορά του στρατοπέδου Μαρκοπούλου και άλλα” .

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, στην αντιπεριφέρεια Χανίων, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, και τους υπουργούς Ανδρέα Ξανθό, Γιώργο Σταθάκη και Παύλο Πολάκη. Αρκετοί πολίτες των Χανίων είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία δικαστηρίων, επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό.
Υπογραμμίζεται ότι νωρίτερα, περίπου 10 άτομα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη συμφωνία για το Μακεδονικό ζήτημα και άλλες συμφωνίες που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, θα επισκεφθεί την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Χανίων.
Ο κ. Τσίπρας, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του στην πόλη, θα επισκεφθεί την μαρτυρική Κάνδανο, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα