Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη ΝΑΡ

22:09 28/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο Τρίτη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς τα μέλη της ΝΑΡ, καταγγέλοντας την Κοινωνική Συμμαχία και τις δυνάεις που τη στηρίζουν.

Παράλληλα, για την Τετάρτη 30 Μαίου, η ΝΑΡ καλεί σε ανεξάρτητη συσπείρωση των εργαζομένων στις 10:30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η 30 Μάη δεν είναι απεργία,

είναι συμμαχία με την εργοδοσία!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει μεθοδικά, κυνικά και με απόλυτη συνέπεια την παράδοση της εργατικής τάξης, των φτωχοποιημένων μικρομεσαίων στρωμάτων και της νεολαίας στη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα της επιχειρηματικής δικτατορίας, της ιμπεριαλιστικής-πολεμικής προετοιμασίας, της καταπίεσης των τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, της «ανάπτυξης» πάνω στη λαϊκή εξαθλίωση και τη διαρκή σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Με την 4η αξιολόγηση θέλουν να επικυρώσουν όλες τις «μεταρρυθμίσεις», όλους τους νόμους υπέρ του κεφαλαίου και των διεθνών αγορών (για ακόμα πιο ακριβό δανεισμό και ληστρικά επιτόκια), επιδιώκοντας να βάλουν το εργατικό κίνημα στην παράλυση και το γύψο για πολλά χρόνια. Το σχέδιο αυτό, το προωθούν συντονισμένα και με καταμερισμό δυνάμεων, η αστική πολιτική συμμαχία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «αντιπολίτευσης» ΝΔ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και Σία, με την «κοινωνική συμμαχία» του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μεγαλεμπόρων, βιομήχανων, επιμελητηρίων. Όλου του συναφιού των βολεμένων αυτού του τόπου.

Η «εθνική μέρα δράσης» και η «απεργία» της 30/5 που καλεί η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τους εργοδοτικούς και άλλους φορείς, εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό. Δεν είναι μια συνήθης παρέμβαση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, σαν και αυτές που γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες και που έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα στον εκφυλισμό και στην ήττα. Είναι μια αντιδραστική δράση που τη βαφτίζουν “απεργία”. Στοχεύει στην πλήρη υποταγή του ε.κ. στη στρατηγική του κεφαλαίου, στο να αγωνίζεται ο εργάτης για τα κέρδη του αφεντικού. Με αιτήματα ανταγωνιστικά προς τα συμφέροντά μας, υπέρ του ΣΕΒ και των εργοδοτών. Χωρίς καμιά πραγματική εργατική διεκδίκηση. Με κάλεσμα εθνικής συναίνεσης για «την παλινόρθωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», την «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Είναι μια «απεργία» των απεργοσπαστών της 12 Γενάρη, αυτών που έβαλαν πλάτες να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που περιόριζε το απεργιακό δικαίωμα και τις εργατικές ελευθερίες. Αυτών που έχουν αντικαταστήσει την ταξική πάλη με τον κοινωνικό εταιρισμό.

Η 30 Μάη είναι μια φιέστα υπέρ της κυβέρνησης και του κεφαλαίου!

Απέναντι στην αντιδραστική στάση του αστικοποιημένου συνδικαλισμού απαιτείται αντίστοιχη τομή στη δράση του μαχόμενου ταξικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Καμιά ταξική δύναμη, κανένας εργαζόμενος και νεολαίος, καμιά αριστερή πολιτική κίνηση δεν πρέπει να στηρίξει την “πανεθνική μέρα δράσης”.

Είναι αδιέξοδη η θέση του ΠΑΜΕ, του ΜΕΤΑ και άλλων δυνάμεων που «καταγγέλλουν μεν το περιεχόμενο της απεργίας, καλούν όμως για την «επιτυχία της» με άλλο πλαίσιο και σε άλλο χώρο! Και οι δύο δυνάμεις δεν επιλέγουν να προωθήσουν διαφορετικό αγωνιστικό, ταξικό σχέδιο σε ενότητα περιεχομένου, μορφών και οργάνωσης, χωρίς την «κοινωνική συμμαχία» και ενάντιά της. Είναι μια γραμμή αντιφατική, μεσοβέζικη, αμήχανη και ξεπερασμένη που θολώνει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ταξικής δράσης και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στη νέα εποχή, δεν προσφέρει τίποτα ο ακολουθητισμός των πρωτοβουλιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι αντιδραστικές απεργίες και οι «εθνικές φιέστες» δεν «ταξικοποιούνται». Κάθε ταξικό σωματείο πρέπει να διαχωρίσει συνολικά τη θέση του! Δεν προσφέρουν καθόλου καλή υπηρεσία στο κίνημα, αντίθετα θα επωμιστούν μεγάλη ευθύνη, όσες αγωνιστικές δυνάμεις επιχειρήσουν να δώσουν αριστερό «άλλοθι» σε μια τέτοια κινητοποίηση.

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να περιμένει την όποια αστική μνημονιακή κυβέρνηση, να κατεβάσει το όποιο νομοσχέδιο καρατόμησης των εργατικών δικαιωμάτων, για να μπει στα ξαφνικά απεργία τη μέρα της ψήφισης ή στο παραπέντε. Είναι μια λογική αμυντική, συμβολική, επετειακή και τελικά εντελώς κοινοβουλευτική.

Όλες οι αγωνιστικές, ταξικές δυνάμεις πρέπει τώρα να συσπειρωθούν στην αναγκαίαταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Για να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον αντεργατικό τους σχεδιασμό του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και της κυβέρνησης!

Καταγγέλλουμε παντού την «κοινωνική συμμαχία». Να καταρρεύσει η «εθνική μέρα δράσης», αλλά και να μην ηγεμονεύσουν οι λογικές ακολουθητισμού στο όνομα του «ταξικού χρωματισμού» της.

Οι απεργίες μπορούν να γίνονται διαφορετικά!

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα σε αυτή τη δράση θα δώσει όλες του τις δυνάμεις. Για ένα κίνημα εργατικής χειραφέτησης.

Ως πότε θα βαράνε άλλοι το ταμπούρλο και εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους

Ως εδώ! Παίρνουμε τους αγώνες στα χέρια μας!

•Την Τρίτη 29 Μάη καλούμε σε συγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία δημ. Αγοράς, για να καταγγελθεί αποφασιστικά η Κοινωνική Συμμαχία και οι δυνάμεις που τη στηρίζουν.

•Την Τετάρτη 30 Μάη καλούμε σε ανεξάρτητη συσπείρωση του ταξικού εργατικού κινήματος και του μαχόμενου κόσμου των Χανίων στις 10:30 έξω από το Δημαρχείο ώστε να πραγματοποιηθούν αγωνιστικές δράσεις ενάντια στην Κοινωνική Συμμαχία και την “εθνική μέρα δράσης” που προωθούν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης.

•Καλούμε σε πραγματική γενική απεργία και μέρα ταξικής δράσης τον Ιούνιο (πριν το Eurogroup για την 4η αξιολόγηση) με περιεχόμενο και οργάνωση στα χέρια των ταξικών σωματείων. Είμαστε με τις απεργίες των εργαζόμενων και όχι με τις “πανεθνικές μέρες δράσης” με τους εργοδότες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα