Χανιά: Στο Εφετείο η υπόθεση του ξυλοδαρμού δασκάλας από γονέα μαθητή

09:31 7/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αύριο αναμένεται να εκδικαστεί στο Εφετείο Χανίων η υπόθεση της επίθεσης και του άγριου ξυλοδαρμού μιας δασκάλας, μέσα σε σχολείο.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 18 Οκτωβρίου 2019, όταν ένας πατέρας σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε και ξυλοκόπησε τη δασκάλα μέσα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Νέας Χώρας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε σε Α’ βαθμό ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, για απειλή, για εξύβριση, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ενδοοικογενειακή απειλή, και του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη,

με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ανακοίνωση για την επικείμενη δίκη έδωσε στη δημοσιότητα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.

Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων. Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου κηρύσσει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 2 μ.μ,. λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Η ανακοίνωση:

«Ήταν πριν από ένα χρόνο όταν με έκπληξη ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του 14ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Νέας Χώρας ότι εκπαιδευτικός, κατά την προβλεπόμενη ώρα αποχώρησης των μαθητών με το πέρας του ολοήμερου προγράμματος, δέχτηκε σφοδρή επίθεση από γονέα μαθητή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα.

Με αίτημα έφεσης ο κατηγορούμενος για την επίθεση στην συνάδελφο εκπαιδευτικό επιδιώκει την ελάφρυνση της ποινής που του επιβλήθηκε από τη δικαιοσύνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 12μμ στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση του αιτήματος έφεσης του κατηγορούμενου για τον ξυλοδαρμό της συναδέλφου.
Για το λόγο αυτό το ΔΣ του Συλλόγου κηρύσσει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας από 11πμ-2μ.μ. λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
ΣΕΠΕ Χανίων»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα