Χανιά: Στις αγκαλιές Νορβηγών και Σουηδών εννέα «αδέσποτα»

07:59 16/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εννέα αδέσποτα σκυλάκια έσωσε, φρόντισε και έδωσε για υιοθεσία σε Νορβηγούς και Σουηδούς, η δημοσιογράφος του παγκρήτιου τηλεοπτικού σταθμού Νέα Τηλεόραση Κρήτης και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασία των ζώων, Ευτυχία Πενταράκη.

Όλα ξεκίνησαν περίπου φέτος τον Φεβρουάριο, όταν εμφανίστηκε στην Αγία Μαρίνα μια σκυλίτσα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που ο ιδιοκτήτης της την είχε εγκαταλείψει, μαζί με τον σύντροφό της τον Blacky. Η Ευτυχία Πενταράκη,

οι γείτονες και ο Φιλοζωϊκός φρόντισαν τα σκυλιά, κουτάβια και ενήλικα, μέχρι που κατάφεραν να τα δώσουν για υιοθεσία.

Η ιστορία της Ευτυχίας

«Όλα ξεκίνησαν περίπου φέτος τον Φεβρουάριο, όταν εμφανίστηκε στη γειτονιά μας στην Αγία Μαρίνα μια σκυλίτσα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη , που απ οτι μάθαμε ο ιδιοκτήτης της την είχε εγκαταλείψει – τι πρωτότυπο αλήθεια !-. Μαζί της ήρθε και ο Βlack όπως τον βάφτισαν τα παιδιά της γειτονιάς, ο πατέρας των κουταβιών που γεννήθηκαν σε λίγο , που πραγματικά δεν την άφηνε από τα μάτια του. Σχεδόν ταυτόχρονα εμφανίστηκαν δυο ακόμη αρσενικά ο Μάρκος και ένα πολύ νεαρό, ξανθό, που δεν γάβγιζε πότε και όλο κουνούσε την ουρά του και τον έβγαλα Πεσιχαράκη από την κρητική λέξη πεσίχαρος, χαρούμενος.

Και ξαφνικά έξω από το σπίτι μας αποκτήσαμε μια αγέλη! ‘Όχι δεν πήραμε να το Δήμο να τα καταγγείλουμε ως επιθετικά, όπως πολλοί κάνουν δυστυχώς. Ήταν όλα τους υπέροχα, τα ταΐζαμε, είχαμε μόνιμα ένα κουβά νερό στην πόρτα μας και περνούσαμε όση ώρα είχαμε ελεύθερη καθημερινά κοντά τους για χάδια. Αυτό που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό ήταν η αφοσίωση του Βlack στη έγκυο σκυλίτσα. Αν και βάζαμε και στα δυο τροφή, εκείνος δεν έτρωγε, περίμενε πάντα όρθιος μπροστά της να τελειώσει το φαγητό της και να φάει μετά από το δικό του. Οι ευθύνες του πατέρα βλέπεις.

Ο καιρός πέρασε και η σκυλίτσα γέννησε, στην αρχή δεν τα βρίσκαμε, σιγά σιγά όμως τα έφερε κι αυτά απέναντι από το σπίτι μας και εκεί άρχισαν να μεγαλώνουν ενώ κι άλλοι από τη γειτονιά τα φρόντιζαν .

Μόλις σταμάτησε να θηλάζει φρόντισα κ στειρώσαμε με τη βοήθεια του συλλόγου τη σκυλίτσα, τον Βlack και ένα ακόμη αρσενικό που είχε προστεθεί στην παρέα
Αργότερα στειρώθηκε και ο Μάρκος και ο Πεσιχαράκης ενώ ταυτόχρονα εμβολιάσαμε τα πέντε κουτάβια και τα αποπαρασιτώσαμε.

Αυτό που ήταν πλέον επιτακτικό ήταν να βρεθούν υιοθεσίες αλλά για 9 σκυλιά, τα 4 από αυτά ενήλικα ήταν πολύ δύσκολο. Πολλοί περνούσαν, τους κουβέντιαζα, τους εξηγούσα , προσπαθούσα αλλά τίποτα.
Ώσπου μια μέρα γνώρισα τη Lena, ένα υπέροχο κορίτσι από την Νορβηγία που έκανε διακοπές στην Κρήτη με την κόρη της. Της είπα την ιστορία και έτσι κάθε μέρα ερχόταν με τροφή κ τα τάιζε όλα.

Ένα μεσημέρι μου είπε θέλω να υιοθετήσω αυτόν και μου έδειξε τον Πεσιχαρακη.
Για να μη τα πολυλογώ η Lena φρόντισε και δύο άλλα ζευγάρια φίλοι της που έκαναν μαζί της διακοπές στα Χανιά τα είδαν και θέλησαν να υιοθετήσουν τα 5 κουταβάκια Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου και την τύχη τους γιατί θα ζούσαν τα 3 μαζί σε ένα σπίτι στη Νορβηγία και τα άλλα δυο επίσης μαζί στη Σουηδία!

Οι άνθρωποι αυτοί έδειξαν από την αρχή την αγάπη τους στα 6 σκυλάκια, τα χάιδευαν ,τα αγκάλιαζαν συνέχεια, ο τρόπος που τα αντιμετώπιζαν ήταν καταπληκτικός και μαρτυρούσε τον σεβασμό τους σε αυτά τα αδέσποτα ζώα .
Φρόντισαν δε να είναι ασφαλή και να μη κινδυνέψουν μέχρι να έλθει η ώρα να ταξιδέψουν.


Όμως δεν τους πήγαινε η καρδιά τους να αφήσουν την μάνα και βλέποντας πόσο καλό σκυλί ήταν αποφάσισαν να υιοθετήσουν και αυτή.
Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, έγιναν όλα τα απαραίτητα και τα 7 σκυλιά έφυγαν για Νορβηγία και Σουηδία.
Έμεινε μόνο ο Black και ο Μάρκο, που είχαν μελαγχολήσει γιατί έχασαν την παρέα τους και την οικογένειά τους.

Το καλύτερο νέο ήρθε μια βδομάδα μετά την άφιξή τους στη Νορβηγία όπου μου ανακοίνωσαν ότι το φιλικό τους ζευγάρι που υιοθέτησε τη σκυλίτσα, τη Dina θα έρθουν στα Χανιά για να πάρουν και τον Black.
Όσο για τον Μάρκο τον υιοθετήσαμε εμείς γιατί είναι ένας υπέροχος σκύλος και δεν θέλαμε να ζει έξω. Μέσα σε ένα μήνα 9 σκυλιά έφυγαν από τον δρόμο και ζουν με καταπληκτικούς ανθρώπους. Καθημερινά παίρνω φωτογραφίες και βίντεο από τη νέα τους ζωή και αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά για την εξέλιξή τους.

Σήμερα που γράφω αυτήν την ιστορία είναι παραμονή της Παναγιάς και το ζευγάρι που θα πάρει τον Βlack, τον οποίο εδώ και 15 μέρες φιλοξενούμε στο σπίτι μας, είναι ήδη στα Χανιά.

Μαζί με τον Βlack θα ταξιδέψει και ένα μαύρο θηλυκό κοκονάκι αδέσποτο που είδε η Lena στο facebook του φιλοζωικού ότι αναζητά υιοθεσία και του βρήκε σπίτι στην πόλη που μένει.

Όπως της είπα, ευτυχώς που δεν ξέρει Ελληνικά γιατί αν διάβαζε τις ιστορίες που έχουν μερικά ζώα θα τα είχε υιοθετήσει σίγουρα όλα!

Μερικές φωτογραφίες πριν τα σκυλιά στην αδεσποτεία και τώρα ασφαλή και χαρούμενα στα σπίτια τους . »
Δεν χρειάζεται κόπος για να καταλάβει κανείς τη διαφορά.
Ευτυχία Πενταράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα