Χανιά: Προφεστιβαλική εκδήλωση για το 12ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Η Ε. Πορτάλιου στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων(audio)

14:26 14/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προφεστιβαλική εκδήλωση του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ κοινωνικής αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 14/7, στις 20:30, στο κτίριο της Παλιάς Μεραρχίας, στον προαύλιο χώρο της κατάληψης Ρόζα Νέρα.
Στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων βρέθηκαν σήμερα η αρχιτέκτων μηχανικός, ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ελένη Πορτάλιου, ο αρχιτέκτονας και μέλος του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών Γιάννης Τσουκάτος και ο δικηγόρος Νίκος Τζάρας. Όπως είπαν θέμα της εκδήλωσης είναι η υπεράσπιση των

δημοσίων αγαθών, των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος, τα οποία απειλούνται από τις προτάσεις “αξιοποίησής” τους. Υποστήριξαν επίσης ότι, ταυτόχρονα, οι ελεύθεροι, δημόσιοι χώροι περιορίζονται, το δικαίωμα στην κατοικία αμφισβητείται στην πράξη και ελεύθεροι, κοινωνικοί χώροι καταστέλλονται. Στην προφεστιβαλική εκδήλωση του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ θα γίνει συζήτηση για όλα αυτά τα ζητήματα μαζί με το ερώτημα της οργάνωσης διεκδικήσεων για μία πόλη όχι μόνο βιώσιμη, αλλά και δημιουργική και ζωντανή. Εισηγήτρια στη συζήτηση θα είναι η κ. Ελένη Πορτάλιου. Θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις από σωματεία, πρωτοβουλίες και κινήματα της πόλης.
Η προφεστιβαλική εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία με ήχους από τη Μεσόγειο από το μουσικό σχήμα Dalkania.
Παρασκευή 14/7, στις 20:30, Κτίριο Παλιάς Μεραρχίας, στον προαύλιο χώρο της κατάληψης Ρόζα Νέρα.
Ακούστε τη συζήτηση στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων:

Keywords
Τυχαία Θέματα