Χανιά: Παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης Γ.Θ. Γεωργιάδη στη Δημοτική Πινακοθήκη

18:38 31/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης. Ομορφιά και αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά», που πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων μεταξύ 23 Μαΐου και 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της πολύπλευρης καλλιτεχνικής δραστηριότητας του Γ. Θ. Γεωργιάδη, από τη ζωγραφική μέχρι την μουσική και το θέατρο, υπό τον σχεδιασμό και την εποπτεία των επιμελητών της έκθεσης Μανόλη Καρτεράκη και Δρ. Κωνσταντίνου Β. Πρώιμου.

Στόχος είναι να προσφερθεί στο κοινό μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του έργου του τιμώμενου καλλιτέχνη, αλλά και να του δοθούν ιδιαίτερες δυνατότητες ψυχαγωγίας μέσα από νέες αισθητικές εμπειρίες.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 3 Ιουνίου, και για όλες τις Παρασκευές της έκθεσης (3/6, 10/6, 17/6 και 24/6) θα ξεκινήσουν μικρές πιανιστικές βραδιές με τη μορφή δρώμενων ως φόρος τιμής στον Γιώργο Θωμά Γεωργιάδη που ήταν δεινός πιανίστας. Οι μουσικές αυτές «συναντήσεις», οι οποίες θα είναι βραχείας διάρκειας (20-30’), δεν θα έχουν τη λογική των τυπικών ρεσιτάλ, αλλά στοχεύουν στην συνάντηση της μουσικής με τη ζωγραφική μέσα από την αποκαλυπτική και ελεύθερη περιήγηση των θεατών στην έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα