Χανιά: Ο Γ. Τσιάκαλος στην ΕΡΤ Χανίων:»Αν σε μηνύσει ναζιστής, βρίσκεσαι στην καλύτερη δημοκρατική παράδοση αυτής της ηπείρου» (audio)

20:47 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα στούντιο της ΕΡΤ Χανίων βρέθηκε σήμερα ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. Γιώργος Τσιάκαλος, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το φαινόμενο του φασισμού και του ναζισμού. Ο κ. Τσιάκαλος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη των τεσσάρων Χανιωτών αντιφασιστών, που επρόκειτο να δικαστούν μετά από μήνυση μελών της Χρυσής Αυγής, για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στις 2 Απριλίου 2013 στο λιμάνι των Χανίων. Η

δίκη των 4 είχε προγραμματιστεί για χθες Τετάρτη 8/2/, αλλά αναβλήθηκε, για την 1η Νοεμβρίου 2017, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.
Ο κ. Τσιάκαλος ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων στο λιμάνι των Χανίων, όπου βρέθηκε τυχαία και στο πλαίσιο επίσκεψής του στα Χανιά για σειρά ομιλιών σε σχολεία του νομού. Περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το περιστατικό στο λιμάνι προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα δεν είναι μια δίκη όπου θα αθωωθούν ή δεν θα αθωωθούν οι 4 δημοκρατικοί πολίτες που έφτασαν εκεί, με εντελώς ψεύτικες κατηγορίες. Το ερώτημα είναι γιατί υπάρχει αυτή η διαδικασία διώξεων από μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον πολιτών σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, έχει στηθεί μια βιομηχανία διώξεων, ήδη από την εποχή που η Χρυσή Αυγή ένιωθε πανίσχυρη. Πολλές αγωγές μελών της Χρυσής Αυγής από το 2012 – 13, φθάνουν σήμερα στα δικαστήρια, αλλά – όπως είπε- όταν οι μηνύσεις αυτές φτάνουν επιτέλους στο ακροατήριο, κατά κανόνα χάνει η Χρυσή Αυγή και οι δίκες μετατρέπονται σε δίκες κατά της Χρυσής Αυγής. Με τις διώξεις αυτές, η Χρυσή Αυγή κρατά σε ομηρία για 4 και 5 χρόνια και στιγματίζει ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με τα δικαστήρια, υποστήριξε ο κ. Τσιάκαλος. Σε αυτούς τους ανθρώπους, ωστόσο, ο κ. Τσιάκαλος επισημαίνει ότι «αν τους κάνει μήνυση ένας ναζιστής,σημαίνει ότι βρίσκονται στην καλύτερη δημοκρατική παράδοση αυτής της ηπείρου».Πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι άνθρωποι, που ενδιαφέρονται για δημοκρατία και ισότητα, ότι η ναζιστική ιδεολογία είναι μια ιδεολογία ανορθολογική. Από τον ανορθολογισμό, στον οποίον βασίζονται οι ναζιστές, οδηγούνται στα εγκλήματα, τόνισε ο κ. Τσιάκαλος. Επομένως πρέπει παράλληλα να κατανοήσουμε ότι είναι εγκληματική οργάνωση, η Χρυσή Αυγή, με βάση τη συγκεκριμένη ιδεολογία που υπηρετεί.
Ακούστε τη συζήτηση με τον κ. Γ. Τσιάκαλο:

Keywords
Τυχαία Θέματα