Χανιά: Νέα διετής Τοπική Σύμβαση Εργασίας για τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους (audio)

14:21 25/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπογράφτηκε προχθές η νέα διετής Τοπική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του Συλλόγου Ξενοδόχων Χανίων και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού.
Όπως δήλωσε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Μανώλης Μπαμιάκης, ο μισθός των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα παραμείνει σταθερός για το 2017, ενώ προβλέπεται αύξηση 1% για το 2018. Διατηρούνται, επίσης, όλα τα επιδόματα

και τα δώρα.
Ο κ. Μπαμιάκης επισήμανε ότι δεν πανηγυρίζουν, βέβαια, οι εργαζόμενοι για τη νέα σύμβαση. Χαρακτήρισε, ωστόσο, σημαντικό το γεγονός ότι «σταμάτησε ο κατήφορος», κυρίως σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
«Η σύμβαση που έχουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα Χανιά είναι πολύ καλή, αρκεί να εφαρμόζεται» πρόσθεσε. Σε πολλές περιπτώσεις οι ξενοδόχοι, τόνισε ο κ. Μπαμιάκης, δεν εφαρμόζουν τη σύμβαση. Κάλεσε παράλληλα τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να επικοινωνούν με το σωματείο και να καταγγέλλουν τις περιπτώσεις καταστρατήγησης των συμβάσεων από τους εργοδότες. Η σύμβαση είναι ένα δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων, που δεν πρέπει να το απεμπολήσουν, τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου. Καταγγελίες εργαζομένων μπορούν να γίνουν και ανώνυμα, ανέφερε ο κ. Μπαμιάκης, στον αριθμό 15512.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μπαμιάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα