Χανιά: Κονδύλια 45 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για έργα στους δήμους

08:02 15/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κονδύλια ύψους 45 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του προγράμματος Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που προβλέπουν παρεμβάσεις σε δήμους της Κρήτης δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και κινητικότητα στην οικονομία-επιχειρηματικότητα, θα διατεθούν το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σε ειδική συνεδρίαση χθες στη Περιφέρεια για το αναπτυξιακό πρόγραμμα των ΟΧΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Σταύρος Αρναουτάκης ενημέρωσε τους δημάρχους του νησιού, -παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Κρήτης Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη και Νίκου Καλογερή, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη- ενώ για το τεχνοκρατικό μέρος του προγράμματος ενημέρωση έκανε η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασωτάκη και στελέχη της υπηρεσίας. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι συνολικά τα κονδύλια μπορούν να ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ από την υλοποίηση του προγράμματος leader και αλιείας. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε με έμφαση για τα κονδύλια του ΟΧΕ, ότι λόγω ανταγωνιστικότητας του προγράμματος όποιος δήμος δεν τηρεί τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπονται, τότε οι χρηματοδοτήσεις θα πηγαίνουν σε άλλους δήμους.

«Ενημερώνουμε σήμερα τους δημάρχους για την αξιοποίηση κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων. Ένα πρόγραμμα ανταγωνιστικό για το οποίο πρέπει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται από το Ελληνικό θεσμικό πλαίσιο όπως επίσης των Βρυξελλών. Δεν θα μοιραστούν πόροι σε κάθε δήμο αλλά όπου υπάρχει η καλύτερη πρόταση με τα κριτήρια που ορίζονται.

Το ποσό για την Περιφέρεια Κρήτης ανέρχεται σε 45 εκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα