Χανιά: Εξαιρετικές διακρίσεις για δυο Χανιώτες έφηβους, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Νέων Ανδρών Καράτε

12:58 22/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλλη μια Χανιώτικη αποστολή τέθηκε εις πέρας το Σαββατοκύριακο (1 και 2 Οκτωβρίου) στον κλειστό χώρο του αθλητικού κέντρου Άνω Λιοσίων.

Δύο από τους «επίλεκτους» μαθητές του Εκπαιδευτή, Δάσκαλου Καράτε, πρωταθλητή σε Ευρώπη και ΗΠΑ Παναγιώτη Γατίδη -5 νταν- κατάφεραν μετά από πολλούς αγώνες να ανέβουν στο βάθρο. Στη 2η θέση για kumite, ο Νίκος Διγαλάκης στο νέων ανδρών (+) και στην 3η θέση επίσης για kumite, ο Ιάσονας Πολυζωίδς στο νέων ανδρών (-68).

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και

Νέων Ανδρών που διοργανώνει κύαθε χρόνο η ΕΛΟΚ ( Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε). Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό και ανταγωνιστικό στο είδος του στην Ελλάδα -το υψηλότερο επίπεδο, πολλές συμμετοχές, μόρια στους μαθητές Λυκείου κλπ.

Στους αγώνες, συμμετέχουν όλα τα στυλ, με κοινούς όμως κανόνες. Στο κούμιτε, οι αντίπαλοι αγωνίζονται με κτυπήματα, επιθέσεις, άμυνα, ρήψεις κλπ. Ανάλογα την ηλικία και την κατηγορία, επιτρέπεται το »πλησίασμα» μέχρι και η επαφή στο πρόσωπο. Στο »κάτα» -διαγωνισμούς τεχνικής- κάθε σχολή / είδος ακολουθεί την δική του εκπαίδευση γι αυτό και η κρίση των διαιτητών είναι δύσκολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα