Χανιά: Επίσκεψη Β. Βαγιωνάκη στην αρχαιολογική υπηρεσία

07:29 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ανάδειξη των βασικών προτεραιοτήτων και η πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής στον τομέα διατήρησης και ανάδειξης της αρχαιολογικής κληρονομίας της περιοχής αποτέλεσαν το αντικείμενο της επίσκεψης της βουλευτού Χανίων Βάλιας Βαγιωνάκη στην Αρχαιολογική Υπηρεσίας.

Στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η κ. Βαγιωνάκη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ελένη Παπαδοπούλου για την πορεία των κύριων έργων υποδομής, αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη

στην περιοχή καθώς και για τον προγραμματισμό της υπηρεσίας για το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της ολοκλήρωσης του έργου του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, η ανάδειξη του ανακτόρου της Μινωικής Κυδωνίας, η ολοκλήρωση της μελέτης ανάδειξης της αρχαίας Φαλάσαρνας στην χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, η μελέτη για προστασία και αποκατάσταση του ιστορικού διατηρητέου κάστρου Φραγκοκάστελλου καθώς και η μελέτη για την ανάδειξη της αρχαιολογικής διαδρομής του «Κοινού των Ορείων» στην περιοχή του Σελίνου, την αρχαιότερη ομοσπονδία αυτόνομων κρητικών πόλεων. Από την πλευρά της η κ. Βαγιωνάκη εξήρε το έργο που συντελείται από την αρχαιολογική υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή του Νομού με δεδομένη την υπάρχουσα οικονομική στενότητα, τονίζοντας παράλληλα ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια για ολοκλήρωση των σημαντικών αυτών έργων στον τομέα του πολιτισμού καθώς και για την ένταξη αυτών που έχουν προγραμματιστεί. Η κ. Βαγιωνάκη συναντήθηκε και με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. .Μανόλη Τσιτσιρίδη από τον οποίο τέθηκε το θέμα της μονιμοποίησης των 67 συμβασιούχων ,εκ των οποίων 10 είναι στα Χανιά, οι οποίοι εργάζονται με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων. Οι εργαζόμενοι όπως τόνισε παρέχουν την υπηρεσίες τους στην Αρχαιολογική υπηρεσία εδώ και 15 χρόνια παραμένοντας ουσιαστικά «όμηροι» καθώς εργάζονται υπό την διαρκή απειλή της απόλυσης. Η κ Βαγιωνάκη δήλωσε ότι θεώρει εύλογο το αίτημα των συγκεκριμένων εργαζομένων ενώ διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα