Χανιά: ΕΔΕ για τη φωτιά στο Πολεμικό Μουσείο

12:40 3/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένορκη διοικητή Εξέταση (ΕΔΕ) διενεργείται από το ΓΕΕΘΑ για την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τον περασμένο Ιούλιο το κτίριο των Ιταλικών Στρατώνων, όπου στεγαζόταν παλαιότερα το Πολεμικό Μουσείο. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση από την πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων .
Αυτά επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας στην ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Θεόδωρος Φορτσάκης

με θέμα «Αίτια και ευθύνη ολοσχερούς καταστροφής Πολεμικού Μουσείου Χανίων».
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «η λειτουργία του Πολεμικού Μουσείου ανεστάλη το 2011, λόγω σοβαρών προβλημάτων στατικότητας του κτηρίου και εισροής όμβριων υδάτων στους εκθεσιακούς χώρους. Λόγω της κατάστασης του κτηρίου, όλα τα εκθέματα μεταφέρθηκαν στην έδρα του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, για την ασφάλεια και την συντήρησή τους, όπου παραμένουν μέχρι σήμερα». Ο υπουργός υποστηρίζει ότι «την ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν υπήρχαν στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου κειμήλια, εκθέματα και αρχειακό υλικό, ούτε ήταν στελεχωμένο με προσωπικό». Όσον αφορά στα θέματα ασφαλείας του Μουσείου, ο κ. Καμμένος σημειώνει πως αυτά «αντιμετωπιζόταν, μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων , οπότε η ΕΛ.ΑΣ. επιλαμβανόταν οποιουδήποτε περιστατικού ασφαλείας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα