Χανιά: Αβέβαιη η παραμονή της Αερολέσχης στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» μετά την έλευση της Fraport

14:12 22/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αβέβαιη αποδεικνύεται η παραμονή της αερολέσχης Χανίων στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης», μετά την ανάληψη του ελέγχου από την Fraport.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αερολέσχης κ. Κιμιωνή, η γερμανική κοινοπραξία έστειλε τον τιμοκατάλογο με τις νέες χρεώσεις, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται τέλος προσγείωσης 50 ευρώ, καθώς και το ΤΕΑΚ 12 ευρώ.

Ασαφές παραμένει εάν η κοινοπραξία θα χρεώνει και τα touch and go στην εκπαίδευση που ισοδυναμούν με 50 ευρώ κάθε ένα, αλλά και την υποχρεωτική χρήση handler για την μετάβαση – επιστροφή

στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τον κ. Κιμιωνή, «κάθε πτήση, σύμφωνα με τον νέο τιμοκατάλογο, θα επιβαρύνεται τουλάχιστον με το ποσό των 62€ συν τα άλλα «αόριστα» που ανέφερα. Με τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες το πτητικό έργο της Αερολέσχης μας θα μηδενιστεί».

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα για την παραμονή της Αερολέσχης στο αεροδρόμιο, είναι η απαγόρευση πτήσεων σε ώρες αιχμής, κάτι που ισοδυναμεί με «ακινησία» της Αερολέσχης τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ ταυτόχρονα θα ισχύει η καταβολή χρημάτων για τις θέσεις στάθμευσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αερολέσχης, τα αεροπλάνα που διαθέτει θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο χώρο που θα τους υποδείξει η Fraport, αφού ο υφιστάμενος «θα χρησιμοποιηθεί σαν apron για εμπορικά αεροπλάνα». Η Αερολέσχη θα καταθέσει αίτημα εξαίρεσης από το νέο τιμολόγιο επικαλούμενη αφενός τον μη κερδοσκοπικό της χαρακτήρα –δεν εκτελεί εμπορικές πτήσεις- αλλά και τη συμβολή της τόσο στην διάρκεια της θερινής περιόδου όπου τα μέλη της εκτελούν και πτήσεις πυρανίχνευσης αλλά και στην συμμετοχή για έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων.

Παράλληλα, η Αερολέσχη Χανίων θα επιταχύνει τις δράσεις της με στόχο την του αεροδρομίου στο Μάλεμε για αεραθλητισμό. – με πληροφορίες από το flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα