Χανιά: Απάντηση Δήμου στον πρύτανη του Πολυτεχνείου για τα δημοτικά τέλη

14:41 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Χανίων έχει αποδείξει ότι βλέπει το Πολυτεχνείο Κρήτης ως έναν πολύτιμο συνεργάτη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης. Με γραπτή ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας,επανέρχεται στο θέμα και δηλώνει ότι προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να διευθετηθούν οι υφιστάμενες διαφορές με το ίδρυμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να έχει τη δικαιότερη δυνατή επιβάρυνση ανταποδοτικών τελών στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Οι αρμόδιες

υπηρεσίες εξετάζουν τη δυνατότητα υπαγωγής τόσο του Πολυτεχνείου όσο και του ΤΕΙ σε νέο ειδικό μειωμένο συντελεστή ανταποδοτικών τελών που θα θεσπιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Και αυτό μάλιστα επισπεύδοντας τις κινήσεις του και χωρίς να περιμένουμε πιθανολογούμενη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Έως τότε δεν έχει κανένα νόημα η συνέχεια μιας αντιπαράθεσης χωρίς περιεχόμενο, ειδικά από τη στιγμή που το Πολυτεχνείο Κρήτης δεν έχει μέχρι σήμερα καταβάλει δημοτικά τέλη. Τέλος και σε ότι αφορά το ΚΑΜ, πρέπει να πούμε ότι αυτό έχει οριστικά διευθετηθεί ως ακίνητο του Δήμου Χανίων προ πολλών ετών».

Ωστόσο, στην ανακοίνωση του κ. Βάμβουκα, δεν δίνεται απάντηση ούτε για την καθυστέρηση -ενός σχεδόν χρόνου- ρύθμισης της υπόθεσης, ούτε και η περίπτωση του οικοπέδου του βιολογικού Χανίων, που έχει παραχωρηθεί από το 1985 στον Δήμο, από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

The post Χανιά: Απάντηση Δήμου στον πρύτανη του Πολυτεχνείου για τα δημοτικά τέλη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα