Χανιά: Αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα και το άνοιγμα σχολείων

15:50 26/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επιβολή καθεστώτος ειδικών περιοριστικών μέτρων, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, που ισχύουν από την Τρίτη 25/8 αποτελεί περήφανο και αποκλειστικό κατόρθωμα της κυβέρνησης, του περιφερειάρχη Κρήτης, του δημάρχου Χανίων καθώς και όλων των δημάρχων του νομού, τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Ανταρσία Στα Χανιά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα Χανιά, ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς, έγιναν η πρώτη μεγάλη πόλη στην

Ελλάδα που μπαίνει σε καθεστώς περιορισμένης καραντίνας. Η παράταξη επισημαίνει ότι «οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και η στάση όλων των υπολοίπων που στοιχήθηκαν μαζί της κατόρθωσαν το ακατόρθωτο: μετέτρεψαν μια περιοχή που την προηγούμενη άνοιξη δεν είχε σχεδόν κανένα κρούσμα, σε κέντρο της πανδημίας στην Κρήτη».

Τέλος, ασκεί δριμεία κριτική για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία με τους 25 μαθητές ανά τάξη και επισημαίνεται ότι τα περισσότερα σχολεία ειδικά του κέντρου, ακόμα και με λιγότερους μαθητές, έχουν μικρότερες αίθουσες και οι συνθήκες παραμένουν απολύτως επικίνδυνες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα