Χανιά: Eβδομάδα ενημέρωσης μαθητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

13:04 8/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Eβδομάδα ενημέρωσης διοργάνωσε με επιτυχία το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης από τις 29 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών Β και Γ Λυκείου σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών. Η ενημέρωση έγινε στο κτίριο του Τμήματος, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Συμμετείχαν συνολικά

700 μαθητές της Β και Γ Λυκείου από τα παρακάτω Σχολεία:

1 Γενικό Λύκειο Αρχανών

2 Γενικό Λύκειο Γαζίου

3 Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά

4 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

5 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

6 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

7 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

8 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

9 13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

10 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας

11 Γενικό Λύκειο Νεάπολης

12 2o Γενικό Λύκειο Χανίων

13 Γενικό Λύκειο Χάρακα

14 Γενικό Λύκειο Λιμένα Χερσονήσου

15 1ο ΕΚ Ρεθύμνου

16 2ο ΕΚ Ηρακλείου

17 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου

18 Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

19 Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

20 Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου – Παν/μίου Κρήτης

Το πρόγραμμα όλων των ημερών περιλάμβανε σύντομες παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνολογιών στα εργαστήρια και στους χώρους του Τμήματος. Οι σχετικές παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες σε μαγνητοσκόπηση μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου: . Επιπλέον, ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Τμήμα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Τμήματος: , στην κατηγορία «Το Τμήμα/Παρουσιάσεις».

Το Τμήμα, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τους Μαθητές που συμμετείχαν, όπως και τους συνοδούς Εκπαιδευτικούς, τις Διευθύνσεις των Σχολείων, τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, τις Διευθύνσεις Β/μιας Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής που βοήθησαν στην πραγματοποίηση των επισκέψεων.

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στα πλαίσια της δράσης « Ημέρες Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης» θα οργανώσουν αντίστοιχες επισκέψεις και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, συνεχίζοντας την ενημέρωση σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα