Χανιά: Eνημέρωση για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας (audio)

14:13 29/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενημερωτική εκδήλωση προκειμένου να καλυφθεί το κενό ενημέρωσης που υπάρχει στους μαθητές στους γονείς και γενικότερα στους υποψηφίους, για την ύπαρξη και την ισχύ του «κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας» διοργανώνει η Ένωση Διδασκόντων Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων (ΕΔΑΔΕ) αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της μητρόπολης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης Χανίων, καθώς και η σχολική σύμβουλος των καθηγητών Αγγλικής

νομού Χανίων. Η πρόεδρος της ΕΔΑΔΕ, Σταυρούλα Ξυλά, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων και όπως τόνισε, το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ισχύει από το 2003, και έχει την ίδια ισχύ με τα πιστοποιητικά που χορηγούνται από τα ξένα Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Η διασύνδεση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας με την δημόσια εκπαίδευση των αγγλικών στην Ελλάδα, έχει εξαγγελθεί από πολλούς υπουργούς και πολλές κυβερνήσεις τόνισε η κ. Ξυλά, ωστόσο, έως και σήμερα παραμένει εξαγγελία!
Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε η κ. Ξυλά, ότι για την απόκτηση πιστοποίησης ξένης γλώσσας στα επίπεδα, για παράδειγμα, lower ή proficiency το αντίτιμο που καταβάλλουν οι οικογένειες κυμαίνεται από 140 έως 160 ευρώ, ενώ το κρατικό πιστοποιητικό κοστίζει μόλις 50 ευρώ!
Η πρόεδρος της ΕΔΑΔΕ έκανε λόγο για οικονομική αιμορραγία από τη χώρα μας προς τα πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία εισπράττουν τεράστια ποσά, κάθε χρόνο, από τις Ελληνικές οικογένειες για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η πρόεδρος της ΕΔΑΔΕ Σταυρούλα Ξυλά:

Keywords
Τυχαία Θέματα