Χανιά: Τοποθέτηση ράμπας κολύμβησης SEATRAC και στην παραλία του Αγ. Ονουφρίου (video)

08:17 23/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τοποθέτηση ράμπας κολύμβησης SEATRAC προχώρησε χθες την παραλία του Αγ. Ονουφρίου ο Δήμος Χανίων. Το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην πρόσβαση τους στην παραλία θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του Δήμου. Η επιλογή

της παραλίας του Αγ. Ονουφρίου για την εγκατάσταση της ηλεκτροκίνητης ράμπας, έγινε αφού με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετούνται και τα Άτομα με Αναπηρίες, που φιλοξενούνται στην Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά.

Την παρουσίαση του SEATRAC πραγματοποίησε ο Δημήτρης Νικολουδάκης, αθλητής του ΑΡΙΩΝΑ, στο παραολυμπιακό άθλημα BOCCIA, συνοδευόμενος από τον εκπαιδευτή του Βασίλη Γκίκα.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ, έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών, αποτελεί ελληνική καινοτομία και έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αποτελείται από μηχανισμό, που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό με σταθερή ταχύτητα, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών. Είναι δε πλήρως αυτόνομο, αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης του συστήματος SEATRAC ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, την Πρόεδρο του Ν.Ο.Χ., κα. Μυλωνάκη, την Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Χανίων, Αμαλία Μπασιά, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της Δ.Ε. Ακρωτηρίου για ζητήματα της περιοχής.

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της λειτουργίας του συστήματος, καθώς και τις δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων:

Keywords
Τυχαία Θέματα