Χανιά – Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Οι ιδιωτικοποιήσεις βλάπτουν την κοινωνία (audio)

08:45 19/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η εκχώρηση του δημόσιου πλούτου ,των κρατικών δομών αλλά και των κάθε είδους υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας που θέλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων, με αφρορμή τη σημερινή παρουσίαση της εκδήλωσης της Fraport στο ξενοδοχείο «Σαμαριά», αλλά και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η Ανοικτή Πρωτοβουλία κατά της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων μαζί με φορείς και συλλογικότητες

του νομού.

Επίσης το Εργατικό Κέντρο δηλώνει ότι θα βρίσκεται έξω από το ξενοδοχείο Σαμαριά, διαδηλώνοντας κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων.

Για το πολιτικό και κοινωνικό σκέλος της υπόθεσης, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων, η Πρόεδρος του Συλλόγου, Αθηνά Γιαννουλάκη. Ακούστε τη συνέντευξη:

Χανιά: Το Εργατικό Κέντρο λέει «όχι» στη Fraport

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

Έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν ότι η παραχώρηση, ενοικίαση και άλλες φορές πώληση της δημόσιας περιουσίας είναι εις βάρος της ανάπτυξης και της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών αλλά και του δημόσιου συμφέροντος.
Σαν εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ζούμε από πρώτο χέρι τις αρνητικές επιπτώσεις της παράδοσης των υπηρεσιών της καθαριότητας (και όχι μόνο) των Δήμων σε εργολάβους .
Σαν κάτοικοι των Χανίων ζούμε εδώ και καιρό όλα τα αρνητικά επακόλουθα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου «Γιάννης Δασκαλογιάννης». Η Fraport καθημερινά αποδεικνύει πως πάνω από τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων της βάζει τα κέρδη της . Η αύξηση των τελών και των επιβαρύνσεων ,τα παιχνίδια και ο ανταγωνισμός με τις εταιρίες χαμηλού κόστους, η αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του αεροδρομίου τους χειμερινούς μήνες αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της πόλης μας.
Ενώνουμε λοιπόν και εμείς την φωνή διαμαρτυρίας μας με αυτές των εκατοντάδων Χανιωτών πολιτών και ζητάμε οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του νομού μας να πράξουν τα αυτονόητα και να υπερασπιστούν, έστω και τώρα, τα συμφέροντα του τόπου μας και των κατοίκων του. Καλούμε όμως και τους εργαζόμενους και τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και έμπρακτα και δυναμικά να δείξουν την αντίθεση τους στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση και του αεροδρομίου του τόπου μας .
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα