Χανιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι περιοχές του Κακόπετρου και του Αποκόρωνα(audio)

10:46 31/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι περιοχές του Κακόπετρου στο Δήμο Πλατανιά και του Αποκόρωνα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, της προηγούμενης εβδομάδας, όπως γνωστοποίησε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης. Ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι οι δύο Δήμοι είναι έτοιμοι και για την εκταμίευση της αναγκαίας χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε Ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

Χανίων, με επίκεντρο τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις δύο πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Κακόπετρο και Αποκόρωνα. Λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει, οι δύο περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές ζημιές να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στην συνάντηση, επισημάνθηκε τόσο από τον κ. Αρναουτάκη, όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, και τους Δημάρχους Χαράλαμπο Κουκιανάκη, και Γιάννη Μαλανδράκη η ανάγκη συνεργασίας όλων για την προώθηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης, αλλά και αποζημίωσης των πληγέντων ιδιωτών, κτηνοτρόφων-παραγωγών. Οι πυρκαγιές στις δυο περιοχές όπως επισημάνθηκε κατέστρεψαν πάνω από 9 χιλ στρέμματα, δασικής, αγροτικής- κτηνοτροφικής- χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ τονίστηκε παράλληλα η λήψη αμέσων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών από τις βροχοπτώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο.
Ακούστε τις δηλώσεις του κ.Βουλγαράκη στην ΕΡΤ Χανίων:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα