Χανιά: Ένας Ειδικός Φρουρός και ένας κρατούμενος στις φυλακές της Αγιάς, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείας

11:50 4/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος 42χρονου και της συζύγου του. Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 30-1-2016 άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face , προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν 42χρονο και τη σύζυγό του, τη στιγμή που στάθμευε το αυτοκίνητό του στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της οικίας του στην περιοχή του Λυκαβηττού.

Κατά

την προσπάθεια ακινητοποίησης του 42χρονου, της πάλης που ακολούθησε και κατά την αποχώρησή τους, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε εναντίον του θύματός του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο στήθος και στα δύο πόδια. Από την πολύμηνη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκε όλο το προανακριτικό υλικό, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και διαπιστώθηκε ότι κίνητρό τους ήταν η ληστεία.

Πρόκειται για έναν 29χρονο Ειδικό Φρουρό, έναν 42χρονο Έλληνα, έγκλειστο των Φυλακών Αγιάς Χανίων, στον οποίο στις 2 Ιουνίου είχε χορηγηθεί 11ήμερη τακτική άδεια και έναν 34χρονο Ιρακινό.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε συνελήφθησαν οι τρεις δράστες και συγκεκριμένα στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου οι δύο πρώτοι και στην περιοχή της Ομόνοιας ο τρίτος.

Στην κατοχή του 29χρονου Ειδικού Φρουρού και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•δύο πιστόλια με γεμιστήρες και φυσίγγια που κατείχε νόμιμα
•έξι φυσίγγια

Keywords
Τυχαία Θέματα