Χαλέπι: Στους 91 οι νεκροί – Συγκλονίζει η διάσωση μικρού κοριτσιού από τα ερείπια (video)

19:56 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δραματική διάσωση ενός μικρού κοριτσιού από τα ερείπια ενός κτηρίου που έχει καταρρεύσει από τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, αποτυπώνει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο την φρίκη του πολέμου.

Watch the dramatic rescue of a little girl from the rubble of a building in Aleppo destroyed in an airstrike

Sky News (@SkyNews) September 23, 2016

Το μικρό κορίτσι είναι εγκλωβισμένο

και τρομοκρατημένο μέσα σε τεράστια κομμάτια τσιμέντου χωρίς να μπορεί να κινηθεί.

Στο βίντεο καταγράφεται λεπτό προς λεπτό η επιχείρηση διάσωσης. Είναι δε, τόσο μεγάλη η αγωνία των διασωστών να την απεγκλωβίσουν που κάποια στιγμή ένας από αυτούς προσπαθεί να την ανασύρει τραβώντας την από την αλογουρά της.

Το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεσθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Χαλέπι: 91 νεκροί από τους βομβαρδισμούς

Την ίδια στιγμή 91 άνθρωποι δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί. Σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που έπληξαν το Χαλέπι.
Μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν το Χαλέπι μετά την ανακοίνωση του συριακού στρατού ότι ξεκινά μια επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης.

Στο ανατολικό Χαλέπι, που ελέγχεται από τους αντάρτες, εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί περίπου 250.000 άμαχοι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 30 αμάχους νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Οι τραυματίες ανέρχονται σε «δεκάδες».

Γάλλος ΥΠΕΞ : Οι βομβαρδισμοί έχουν στόχο να διαμελίσουν την Συρία

«Οι βομβαρδισμοί των τελευταίων λίγων ωρών στο Χαλέπι δείχνουν ότι το καθεστώς παίζει το χαρτί του διαμελισμού της Συρίας και οι υποστηρικτές της το επιτρέπουν αυτό να συμβεί», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσει την κατάσταση στην Συρία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι το Σάββατο στην Νέα Υόρκη.

Πηγή Sky News, ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα