Χ. Σπίρτζης : «Παραδίδεται στους πολίτες η παράκαμψη της Μεγαλόπολης»

19:18 14/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο ανισόπεδος κόμβος της Μεγαλόπολης και η συνδετήρια αρτηρία που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας, του Μορέα, παραδόθηκε σήμερα μετά από οκτώ χρόνια από τον Υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.
«Ο Μορέας, είπε ο υπουργός, είναι ο πρώτος αυτοκινητόδρομος που επανεκκινήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, ολοκληρώνεται και παραδίδεται στους πολίτες. Αναφέρθηκε στο αναλογικό σύστημα των διοδίων που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από αυτόν εδώ τον δρόμο και στο

κόστος που ήταν μικρότερο από την αρχική πρόβλεψη»

Με τον ανισόπεδο Κόμβο της Μεγαλόπολης γίνονται βελτιώνονται ως προς την ταχύτητα οι χρόνοι μετακίνησης αλλά και οι συνθήκες πρόσβασης στην περιοχή αφού οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες θα συνδέονται απευθείας με τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα, γλιτώνοντας τη σημερινή πορεία των 8 χλμ. που αναγκαστικά γίνεται για να εξέλθουν νότια της Μεγαλόπολης.
Ο υπουργός μαζί με τον κ. Δέδε τον Γ.Γ του υπουργείου, πριν από τρείς μήνες, τον περασμένο Απρίλιο, είχαν δώσει στην κυκλοφορία και τον οδικό άξονα Λεύκτρου – Σπάρτης, μήκους 46 χλμ.
Απομένει η παράδοση του Περιφερειακού της Καλαμάτας που προσδιορίζεται χρονικά στα τέλη Οκτωβρίου του 2016.
Σημαντική είναι η εξοικονόμηση χρόνου στις διαδρομές Αθήνα-Καλαμάτα και Αθήνα-Σπάρτη και στις μετακινήσεις στο εσωτερικό της περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και η ταυτόχρονη αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Στην εκδήλωση παράδοσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι ξεπεράστηκαν οι αντιξοότητες, ευχήθηκε ο δρόμος να αποδώσει τα μέγιστα στους κατοίκους και υπενθύμισε πως η περιφέρεια Πελοποννήσου αντιστάθηκε στο κίνημα «Δεν πληρώνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα