Χ. Γεωργιάδης: Ανοησίες οι ισχυρισμοί ότι η Κύπρος θέλησε το «κούρεμα» των καταθέσεων κάτω από 100.000

11:33 19/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα από ό,τι κάποιος θα ήλπιζε μεταξύ ευρωπαίων εταίρων, ο Πρόεδρος ήρθε σε αφόρητα δύσκολη θέση, αντιμετώπισε εκβιασμό, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας της Κύπρου Χ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα». Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ανοησίες τους ισχυρισμούς ότι η Λευκωσία θέλησε το «κούρεμα» καταθέσεων κάτω από 100.000, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που επέβαλαν με τη μορφή εκβιασμού την απόφαση αυτή, συνειδητοποιούν στην πράξη τις συνέπειές της.Όπως τόνισε, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξήγησε ότι πρόκειται για μια απόφαση πρωτοφανή για τα διεθνή δεδομένα, η οποία θα έχει διεθνείς συνέπειες και πως δεν θα μπορούσε να περάσει από την κυπριακή βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι έχει διασφαλιστεί η ευκαιρία για τον επαναπροσδιορισμό εναλλακτικών τρόπων που θα αμβλύνουν στο μέγιστο βαθμό τη συνεισφορά των καταθετών.

Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι η πλήρης κατάρρευση του τραπεζικού μας συστήματος, ίσως σε τέτοιο ενδεχόμενο να επηρεαστούν και τα κυπριακά παραρτήματα στην Ελλάδα, προειδοποίησε ο υπουργός.

Η Λευκωσία θα επιχειρήσει αναδιάρθρωση του μεγάλου ρωσικού δανείου που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την στάση της Αθήνας στο Eurogroup της Παρασκευής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έγιναν λάθη και από τη δική μας πλευρά, «τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαμε με τη ρεζέρβα».
Keywords
Τυχαία Θέματα