Μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας

11:16 19/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ελαφριά αλλά νόστιμη συνταγή, μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και μέλι, την οποία αγαπούν ιδιαίτερα οι γυναίκες που θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» ο chef Κώστας Κωβαίος.

Ο κιμάς γαλοπούλας ζυμώνεται με πολλά μυρωδικά και λίγα μπαχαρικά. Ιδανικό συνοδευτικό είναι μια θρεπτική και δροσερή πράσινη σαλάτα.

Η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βάση για ένα burger με μπιφτέκι γαλοπούλας ή κοτόπουλου.

Υλικά

Για τον κιμά

250 γραμμ. κιμάς γαλοπούλας1 αυγό1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη1/2 κρεμμύδι, τριμμένο5 φέτες ψίχα ψωμιού τριμμένη4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1/2 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά (ρίγανη, εστραγκόν, θυμάρι)1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, απαλήΑλάτιΠιπέρι (κατά προτίμηση)

Για τη σάλτσα μουστάρδα-μέλι

2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο2 κουταλάκι του γλυκού μέλι ανθέων1 κουταλάκι του γλυκού σχοινόπρασο, ψιλοκομμένοΚαπνιστό αλάτι (κατά προτίμηση)Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά προτίμηση)ΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και τη διατηρούμε στο ψυγείο.Ζυμώνουμε τον κιμά, προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που να μην κολλάει στα χέρια.Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ και πλάθουμε σε μπιφτέκια των 100 γραμμαρίων περίπου και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.Σερβίρουμε τα μπιφτέκια περιχύνοντας με τη σάλτσα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο της Γλυφάδας ενώ γράφει, παράλληλα, συνταγές για το site της ΕΡΤ, το rockyourlife.gr και συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – «Acropolis». Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην Υγιεινή Τροφίμων. Στην έως τώρα επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα και μέλι

Keywords
Τυχαία Θέματα