Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε «τρομακτικές» απώλειες 481 εκατομμυρίων ευρώ

19:49 6/10/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πιο δύσκολη φάση της ιστορίας του – από οικονομικής άποψης – φαίνεται πως βρίσκεται ο καταλανικός σύλλογος.

Το κλείσιμο του προϋπολογισμού της περασμένης σεζόν παρουσίασε η Μπαρτσελόνα με τις απώλειες -μετά φόρων- να φτάνουν τα 481 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για νούμερο που ασφαλώς αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία του κλαμπ και όχι μόνο.

Η μείωση των εσόδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος αγγίζει τα 224 εκατομμύρια ευρώ (26%). Το σύνολο των εσόδων της περασμένης σεζόν έφτασαν τα 631 εκατομμύρια, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο των 828 εκατομμυρίων

που είχε τεθεί αρχικά στον προϋπολογισμό, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του καταλανικού συλλόγου. Παράλληλα, οι δαπάνες έχουν αυξηθεί για να φθάσουν το «μυθικό» ρεκόρ των 1,136 δισεκατομμυρίων (19%).

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Μπαρτσελόνα, Φεράν Ρεβερτέρ, παρουσιάζοντας την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, τόνισε πως «η διαχείριση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου ήταν καταστροφική» ενώ τόνισε ότι θα αναλυθούν οι λόγοι για πολλές αποφάσεις που είχαν ληφθεί.

Όπως επίσης υπολόγισε, η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί «σε τέσσερα ή πέντε χρόνια», αν και εξαρτάται πολύ από τα έσοδα που μπορεί να δώσει το «Espai Barça», το οποίο ο σύλλογος θέλει να ξεκινήσει οριστικά την επόμενη σεζόν, μέσω νέας χρηματοδότησης που θα παρουσιαστεί προς έγκριση στην επόμενη Συνέλευση, και με μια άλλη έκτακτη Συνέλευση να παρουσιάσει ολόκληρο το νέο έργο πριν από το τέλος του έτους.

Παρά την δύσκολη κατάσταση, πιστεύει ότι «η Μπαρτσελόνα είναι ένα πολύ υγιές εμπορικό brand και με την αξιοπιστία του συλλόγου, το στρατηγικό σχέδιο και το νέο διοικητικό συμβούλιο» θα ανακάμψει.

sports.ert.gr.



Το άρθρο Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε «τρομακτικές» απώλειες 481 εκατομμυρίων ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαρτσελόνα, Ανακοίνωσε, 481,bartselona, anakoinose, 481