Μπ. Χρυσοστομίδης: «Σχεδιάζουμε την ομάδα της νέας χρονιάς»

00:22 8/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μια εντυπωσιακή νίκη συνδύασε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Ελπίδας Σκουτάρεως ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης.

Το εκτός έδρας 5-2 επί του Αετού Ορφανού ήταν ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση αφού έγινε επί ενός αντιπάλου που ήταν αήττητος στο γήπεδο του και είχε ένα σερί καλών αποτελεσμάτων. Ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για το εντυπωσιακό ξεκίνημα αλλά και γενικότερα για τη συνεργασία του με την Ελπίδα Σκουτάρεως.

Ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης

μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:

Για τη νίκη με 5-2 επί του Αετού Ορφανού:

«Ήταν όντως μία εντυπωσιακή νίκη, κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα, που ήταν αήττητη νομίζω επί 12 αγωνιστικές. Σίγουρα μία αλλαγή προπονητή πάντα φέρνει μία άλλη ενέργεια σε μια ομάδα κι αυτό φάνηκε. Βέβαια, γνώριζα κι έξι παίκτες του Αετού με τους οποίους συνεργάστηκα σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη, όπως είναι ο Δουμάνης, ο Τζαμπέγια κι οι άλλοι. Τα παιδιά όμως έβγαλαν πάθος και θέληση και φτάσαμε σε αυτή τη νίκη. Αξίζουν όμως συγχαρητήρια και στον προηγούμενο προπονητή, γιατί είναι δημιούργημα του Στύλου αυτή η ομάδα».

Σε τι κατάσταση βρήκε την Ελπίδα:

«Η ομάδα είναι προπονημένη, καλοδουλεμένη και έτοιμη γενικότερα, απλά την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε ηρεμία, γιατί μία αλλαγή προπονητή πάντα επηρεάζει καταστάσεις. Το μόνο που ήθελε ήταν ηρεμία. Καλώς ή κακώς τις αποφάσεις τις παίρνει η διοίκηση, έτσι έκρινε πως έπρεπε να γίνει, εγώ προπόνησα δύο ημέρες την ομάδα και πήγαμε στο ματς».

Για τη συμφωνία του με τη νέα του ομάδα:

«Το πρώτο που είπα όταν μου τηλεφώνησαν ήταν πως αν είναι να έρθω για τέσσερα ματς, καλύτερα να μείνουν οι συνεργάτες του προηγούμενου προπονητή. Αν θέλουν όμως να σχεδιάσουμε από τώρα την επόμενη χρονιά σαφώς και να έρθω κι έτσι έγινε. Για αυτόν τον λόγο είπα το ναι. Να δημιουργήσουμε από τώρα τις προϋποθέσεις, να σχεδιάσουμε την ομάδα, ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν. Δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι ακόμη βέβαια, είναι νωρίς, έχουμε χρόνο μπροστά μας να αξιολογήσουμε το υλικό και κάποια άλλα πράγματα και όλα συμβαδίζουν και με το οικονομικό, πως θα κινηθεί η ομάδα εκεί. Βάση του μπάτζετ θα γίνει ο σχεδιασμός. Το θέμα είναι να τα βρούμε, να ταιριάξει η φιλοσοφία μας, η χημείας μας και το καλό είναι έχουμε 4-5 μήνες μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν. Όταν αναλαμβάνεις από νωρίς σχεδιάζεις την ομάδα όπως θες και αναλαμβάνεις και τις ευθύνες».

Για το αν πιστεύει ότι θα μπορούσε η Ελπίδα Σκουτάρεως να ήταν στην 1η θέση:

«Και να μην θέλω, το πιστεύω. Μαθηματικά να το δεις, αν βάλεις τους βαθμούς που έχασε: πέντε από το Διδυμότειχο και δύο από τους Προσκυνητές, θα ήταν τώρα 1η. Έχασε επίσης στον Ξηροπόταμο που πέρασαν όλοι. Δεν πιστεύω ότι στεναχωρήθηκαν στην διοίκηση. Ως νεοφώτιστη ομάδα έκανε εκπληκτική πορεία κι αν τους έλεγες το καλοκαίρι ότι θα είναι στην πρώτη δυάδα-τριάδα θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι».

Για το αν αποτελεί ευκαιρία και για τον ίδιο η επιστροφή του στην Γ΄ Εθνική γιατί θεωρείται από τους καλούς Σερραίους προπονητές που όμως δεν έχει «στεριώσει» σε μια ομάδα για πολύ μεγάλο διάστημα:

«Όλοι κρινόμαστε από την δουλειά μας. Θεωρούμαι ίσως από τους καλούς προπονητές αλλά το να στεριώσεις σε μία ομάδα είναι θέμα και συγκυριών και παίζουν πολλά ρόλο. Θέλω πάντως να κρίνομαι από την δουλειά μου».

Για την αποχώρηση του από τον Θρακικό Άνω Μητρουσίου:

«Θεωρώ πως ήμουν εξ αρχής ξεκάθαρος και δεν πειράχτηκε κανείς. Είχα πει πως αν βρεθεί πρόταση από Γ΄ Εθνική ή κάτι άλλο σε ανώτερη κατηγορία θα πάω, αλλά αν είναι από ομάδα του τοπικού, ακόμη και από την Επίλεκτη θα παραμείνω στον Θρακικό».

Για την παρουσία των Σερραϊκών ομάδων στην Γ΄ Εθνική:

«Σίγουρα κάτι δείχνει. Ο νομός ποδοσφαιρικά είναι ψηλά, η ποιότητα των παικτών είναι καλή και το δείχνουν τα αποτελέσματα και οι πορείες των ομάδων. Τα παιδιά έχουν τις ευκαιρίες να διακριθούν και να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και μπορεί όλο αυτό να βοηθάει και το τοπικό πρωτάθλημα να γίνεται καλύτερο».

Για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής σε σχέση με τις προηγούμενες θητείες του στην κατηγορία:

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Η Γ΄ Εθνική τότε που ήμουν στον Οδυσσέα Αναγέννησης ήταν πολύ δυνατή, με καλές και ιστορικές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Τώρα νομίζω ότι είναι πιο αδύναμες οι ομάδες και μοιάζει σαν την παλιά Δ΄ Εθνική».

Keywords
Τυχαία Θέματα