Αύριο τα πρώτα εμβόλια στα νησιά του Β. Αιγαίου – Τρίτη ξεκινά ο εμβολιασμός των υγειονομικών

21:14 10/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου θα φτάσουν τα πρώτα εμβόλια στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπως και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, όπου θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με την προτεραιότητα που έχει θέσει το υπουργείο υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάσουν αύριο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης,

τα πρώτα 190 εμβόλια και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει και νέα παραλαβή.

Στη Λέσβο θα λειτουργούν εννέα εμβολιαστικά κέντρα, στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νησιού. Εντωμεταξύ, μετά από αίτημα του υπουργείου υγείας στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου, για να συνδράμει στην προσπάθεια εμβολιασμών, υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς των ιδιωτών γιατρών να βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια.

Στη Λήμνο θα υπάρχουν τρία εμβολιαστικά κέντρα, δύο στο νοσοκομείο και ένα στο Μούδρο καθώς και ένα στον Άγιο Ευστράτιο. Θετική εικόνα παρουσιάζει το νησί καθώς  δεν υπάρχει ενεργό κρούσμα ενώ το νοσοκομείο Λήμνου συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα των τεστ κορονοϊού και χθες και σήμερα έγινε τεστ στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

The post Αύριο τα πρώτα εμβόλια στα νησιά του Β. Αιγαίου – Τρίτη ξεκινά ο εμβολιασμός των υγειονομικών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα