Ατύχημα κατά την προσγείωση Μπόινγκ 777 στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι (video)

18:17 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από θαύμα αποφεύχθηκε τραγωδία στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όταν ένα Μπόινγκ 777 της Emirates Airlines που ερχόταν από την Ινδία, έκανε ανώμαλη προσγείωση και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Και οι 300 επιβαίνοντες (282 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος) πρόλαβαν να εγκαταλείψουν εγκαίρως το αεροσκάφος χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Η Emirates, που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι,

ανακοίνωσε στο Twitter ότι ένα από τα αεροσκάφη της είχε ένα «ατύχημα» γύρω στις 12:45 μ.μ. τοπική ώρα στο αεροδρόμιο, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό το αίτιο του ατυχήματος.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος σε «συνεργασία με την Emirates και το αεροδρόμιο».

Ερασιτεχνικά βίντεο δείχνουν το Μπόινγκ να γλιστρά με την κοιλιά στο διάδρομο προσγείωσης, στη συνέχεια να γίνεται έκρηξη και μαύρο καπνό να καλύπτει μεγάλο μέρος του αεροδρομίου.

Όλα τα δρομολόγια καθυστέρησαν για ώρες μετά το ατύχημα.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι είναι το μεγαλύτερο του κόσμου, όσον αφορά την κίνηση επιβατών και η Emirates είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Μέσης Ανατολής με περισσότερες από 3.000 πτήσεις την εβδομάδα.

Πηγή: ΕΡΤ1, Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα