Ασταμάτητος ο Ρόσμπεργκ στις δοκιμές του γερμανικού Γκραν Πρι

21:04 30/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατέκτησε την pole position στο Γκραν Πρι της Γερμανίας, κερδίζοντας τον συναθλητή του στη Mercedes Λιούις Χάμιλτον για ένα δέκατο του δευτερολέπτου, παρά το γεγονός ότι ένα πρόβλημα ηλεκτρονικής φύσεως στον κινητήρα του, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την πρώτη του προσπάθεια στο Q3 και να πραγματοποιήσει μόνο ένα χρονομετρημένο γύρο, λίγο πριν το τέλος των δοκιμών.

Ήταν η 5η pole position για το Γερμανό πιλότο.

Ο Χάμιλτον, αν και είχε χρόνο να αντιδράσει στην προσπάθεια

του Ρόσμπεργκ, δεν τα κατάφερε και έτσι αναγκάστηκε να περιοριστεί στη δεύτερη θέση της εκκίνησης.

Η Red Bull αποδείχτηκε για άλλο ένα Γκραν Πρι ο κοντινότερος αντίπαλος της Mercedes. Οι δύο πιλότοι της αυστριακής ομάδας «κλείδωσαν» τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του τιμ μέιτ του, Μαξ Φερστάπεν.

Η τρίτη σειρά της εκκίνησης βάφτηκε στα χρώματα της Ferrari, με τον Κίμι Ράικονεν να είναι ταχύτερος αυτήν τη φορά από τον τιμ μέιτ του, και τοπικό ήρωα, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Την δεκάδα έκλεισαν, εναλλάξ, οι πιλότοι των Force India και Williams, με το Νίκο Χούλκενμπεργκ, να προηγείται των Βάλτερι Μπότας, Σέρχιο Πέρες και Φελίπε Μάσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τέσσερις οδηγούς χώριζε μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Όλη η δράση των κατατακτήριων δοκιμών στην μετάδοση του Γκραν Πρι της Γερμανίας που αρχίζει την Κυριακή στις 14:00, στις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡτ HD. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα ξεκινά στις 15:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα