Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία ζήτησαν από τον Δήμαρχο οι γονείς

12:28 20/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, είχε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών της με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα σχολεία του δήμου. Ειδικότερα, οι γονείς ενημερώθηκαν για:

-Την πρόοδο των εργασιών στα σχολεία που τελούν υπό συντήρηση και την ανάγκη να συμπεριληφθούν και άλλες σχολικές μονάδες.

-Για τις ενέργειες

του Δήμου για την αντισεισμική – αντικεραυνική προστασία και την πυροπροστασία στις σχολικές μονάδες.

-Για τις νέες συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών.

-Για την ολοκλήρωση της σήμανσης και της διαγράμμισης έξω από τα σχολεία.

Επίσης η Ένωση Γονέων εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ανταπόκριση της Δημοτικής αρχής στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων του Δήμου.

Ο κ. Πελετίδης, αναφέρθηκε επίσης στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τους αναγκαίους πόρους.

Από τα πάγια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος και ειδικότερα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου της Πάτρας είναι, να διπλασιαστούν οι πιστώσεις από το Υπουργείο Παιδείας για επισκευή – συντήρηση και εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων.Όπως επεσήμαναν, «θέλουμε σχολεία σύγχρονα, ασφαλή, με όλη την αναγκαία υποδομή και εξοπλισμό σε εργαστήρια, χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες, προαύλιο χώρο.Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος Φωτεινή Συριώτη Κυπραίου, η Ιωάννα Αγγελή –Μασσαρά και ο Γρηγόρης Συμεωνίδης.Σύνταξη: Δήμητρα Αναργύρου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα