Αρνητικό για κορονοϊό το πρώτο τεστ του Μάικ Πενς

15:54 2/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς διαγνώσθηκε αρνητικός στον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, απαντώντας στο ερώτημα «τι θα συμβεί αν ταυτόχρονα με τον Τραμπ νοσήσει και ο αντιπρόεδρος, ο οποίος είναι ο πρώτος στη σειρά αντικαταστάτης». 

«Σήμερα το πρωί, ο αντιπρόεδρος Πενς και η Δεύτερη Κυρία διαγνώσθηκαν αρνητικοί στην Covid-19. Η κατάσταση της υγείας του αντιπροέδρου Πενς παραμένει καλή και εύχεται στους Τραμπ καλή ανάρρωση».

Karen and I send our love

and prayers to our dear friends President @realDonaldTrump and @FLOTUS Melania Trump. We join millions across America praying for their full and swift recovery. God bless you President Trump & our wonderful First Lady Melania.

Mike Pence (@Mike_Pence) October 2, 2020

«Μαζί με εκατομμύρια άλλους η Κάρεν κι εγώ  ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον Πρόεδρο και τη σύζυγό του», αναφέρεται σε ανάρτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου.

Σε «καραντίνα» και η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ; Τι ορίζει το Σύνταγμα

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις για το νομικό κενό αφού το αμερικανικό Σύνταγμα δεν ορίζει την προεδρική «ανικανότητα» εκτέλεσης καθηκόντων.

Νόμος του 1845 ορίζει τη δυνατότητα αναβολής των εκλογών αλλά δίνοντας στο Κογκρέσσο τη δικαιοδοσία να επιλέξει αλλαγή ημερομηνίας, βάσει νόμου του 1845.

Πάντως ο γιατρός του Αμερικανού Προέδρου, Sean Conley, ανέφερε για τον 74χρονο Τραμπ και την 50χρονη σύζυγό του Μελάνια ότι «και οι δύο είναι καλά», χωρίς να διευκρινίσει αν παρουσιάζονται συμπτώματα. Ο Μάικ Πενς ενδεχομένως να χρειαστεί να παρέμβει στο διάστημα που ο Πρόεδρος παραμένει σε καραντίνα στον Λευκό Οίκο.

Η διάγνωση αφήνει ωστόσο «στον αέρα» την προεκλογική εκστρατεία η οποία και επικεντρωνόταν στο μήνυμα ότι «η μάχη κατά του κορονοϊού θα κερδηθεί», παρά τους θανάτους που ξεπερνούν τις 200.000 και τα εκατομμύρια κρούσματα. «Θέλω απλώς να πω ότι το τέλος της πανδημίας είναι ορατό και το επόμενο έτος θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρόνια στην ιστορία της χώρας μας», ήταν τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα το απόγευμα της Πέμπτης.

Θετικοί στον κορονοϊό ο Τραμπ και η Μελάνια

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα