Αρνητικά τα rapid test σε Μούδρο, Λύχνα και Ρεπανίδι

00:05 24/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού στο νησί της Λήμνου, διενεργήθηκαν 120 τεστ ταχείας ανίχνευσης covid-19 (rapid test) στους οικισμούς των Λύχνων και του Ρεπανιδίου.

Τα τεστ έγιναν από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς  και τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Τα αποτελέσματα και των σημερινών τεστ

ήταν όλα αρνητικά. Επίσης, αντίστοιχα τεστ έγιναν στον Μούδρο από την Κ.Ο.Μ.Υ.

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού θα διενεργηθούν στις 10:00 στην Κοινότητα Πλάκας και στις 11:00 στην Κοινότητα Παναγιάς από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, με τη συνδρομή των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Ο Δήμος Λήμνου καλεί τους πολίτες να προσέλθουν και να πραγματοποιήσουν “το δωρεάν ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης, συμβάλλοντας στoν περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.”

Τέλος, καλεί τους πολίτες όλων των περιοχών του Δήμου, να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό.

“Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των τεστ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχουμε κρούσματα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί και ως εκ τούτου ο κίνδυνος της μετάδοσης εξακολουθεί να υφίσταται. Διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα και με δεδομένη τη μεγάλη επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οφείλουμε όλοι να αυτοπροστατευτούμε με κάθε τρόπο, αλλά και να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λήμνου.

The post Αρνητικά τα rapid test σε Μούδρο, Λύχνα και Ρεπανίδι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρνητικά, Μούδρο Λύχνα, Ρεπανίδι,arnitika, moudro lychna, repanidi