Άργος: Ημερίδα για την εκπαίδευση στον τουρισμό

15:02 31/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου , διοργάνωσε σήμερα στο Άργος ημερίδα με θέμα “Η εκπαίδευση εποχικώς απασχολούμενων σε μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις” .

Η Ημερίδα έγινε στα πλαίσια υλοποίησης του διακρατικού προγράμματος Season Ready-Work Based Learning for Hospitality Workers και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Τις εργασίες παρακολούθησαν εργαζόμενοι σε μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ( ΔΙΕΚ Πελοποννήσου) αλλά και του ανάλογου τμήματος του ΟΑΕΔ..

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Άργους και Γ.Γ.του Τ.Ο.Π. Πέτρος Κουτσόπουλος.

Η Παρουσίαση του έργου SeasonReady: σκοποί, στόχοι, επιδιωκόμενα αποτελέσματα, έγινε από τον Κώστα Μαρινάκο, Καθηγητή Τουριστικού Μάνατζμεντ Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , και Πρόεδρο Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου
Τα άλλα θέματα που αναπτύχθηκαν στη ημερίδα ήσαν:

-Η Σημασία της Τουριστικής Εκπαίδευσης στο Σύγχρονο Τουριστικό Περιβάλλον (Κων/νος Καχριμάνης, Δ/ντής Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου )
-Η Αύξηση της Ανταγωνιστικότητας μέσα από την Βελτίωση των Παρεχόμενων Υπηρεσιών , (Ιορδάνης Καραχανίδης, Καθηγητής Τουρισμού ΙΕΚ Πελοποννήσου )

-Παρουσίαση της Μεθοδολογίας Εκπαίδευσης στην Εργασία (WBL) στο πλαίσιο του έργου SeasonREADY, Πωλίνα Κοντοδιάκου, , Ερευνήτρια-σύμβουλος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές στην ημερίδα , η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης εργαζομένων ακόμη και εποχιακά στον τουρισμό ( κάτι που συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή Άργους- είναι επιβεβλημένη στην προσπάθεια για παροχή καλύτερων υπηρεσιών στου επισκέπτες , με τελικό στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του τουρισμού και μάλιστα σε μια περιοχή υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος όπως η Αργολίδα.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα