Αργολίδα : Άνοιξε τις πύλες της η «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ 2017»

12:48 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σημείο αναφοράς τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, η «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ 2017», η περιφερειακή έκθεση που φέτος διοργανώνεται στην περιοχή της Δαλαμανάρας στην Αργολίδα, είναι το κορυφαίο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός των ημερών.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων και τόνισε κατά την ομιλία του πως η πολιτεία συμπαρίσταται στην προσπάθεια που γίνεται με την Έκθεση Πελοπόννησος ΕΧΠΟ 2017.

Οι δυνάμεις των επτά επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας,

Λακωνίας και Μεσσηνίας, ενώθηκαν και από την περσινή χρονιά, αποφασίστηκε σε ετήσια βάση η έκθεση να διοργανώνεται σε διαφορετικό κάθε φορά νομό.

Στόχος να στηριχτούν οι επιχειρηματίες, να βοηθηθούν ώστε να προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους, να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στο χώρο των επιχειρήσεων και να τους δοθεί η ευκαιρία μέσα από ειδικές συναντήσεις να προχωρήσουν σε νέες συνεργασίες και αγορές.

Συνδιοργανωτές της έκθεσης Πελοπόννησος ΕΧΡΟ 2017, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Άργους Μυκηνών.

«Θεσμό που έχει στόχο να εξωτερικεύσει την επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου» χαρακτήρισε την έκθεση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Πρόκειται για «μια σοβαρή προσπάθεια που περικλείει την αγωνία των ανθρώπων για το μέλλον των επιχειρήσεων» δήλωσε ο Δήμαρχος Αργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Στη «δυνατότητα της Πελοποννήσου να σταθεί όρθια απέναντι στον ανταγωνισμό αλλά και στην αναγκαιότητα να γίνει μια συμμαχία ανάμεσα στο κράτος, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους» επικεντρώθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματα.

Παρών στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Στην έκθεση που για πέντε ολόκληρες μέρες θα βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας ολόκληρης της Πελοποννήσου, έχει ενεργή συμμετοχή ο Οργανισμός ΕNTERPRISE GREECE, η Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου.

«Τις επόμενες μέρες εμπορικοί ακόλουθοι από την Ιαπωνία, τη Σερβία , τη Ρωσία και άλλες χώρες θα βρεθούν στα περίπτερα και θα συναντηθούν με τους εκθέτες για να εκτιμήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας» επεσήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στάικος.

Μέχρι και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στο κτίριο Φραγκίστα, στο 3ο χλμ της Ε.Ο Άργους –Ναυπλίου ο επισκέπτης μπορεί να δει και να γνωρίσει καλύτερα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό, τον διατροφικό τομέα, στον εξοπλισμό επιχειρήσεων και κατοικίας, στον κλάδο της παραγωγής, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως και σε άλλες τουριστικής φυσιογνωμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα