Απόστολος Στύλος: «Ομάδα για καλό ποδόσφαιρο η Ελπίδα Σκουτάρεως»

23:13 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ένας προπονητής που έχει κερδίσει όλους στο Σκούταρι για τον επαγγελματισμό του και την εργατικότητα του. Κυπελλούχος Ελλάδος (Ερασιτεχνών) με την Πύδνα Κίτρους το 2016 ο Απόστολος Στύλος αντιμετωπίζει ακόμα μια πρόκληση στην καριέρα του την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ελπίδας Σκουτάρεως την πρώτη της χρονιά στη Γ εθνική κατηγορία.

Ο Απόστολος Στύλος μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για τη νέα του

ομάδα, για τα «μεγάλα ονόματα» ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Ελπίδα Σκουτάρεως αλλά και για τον Πανσερραϊκό που αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι.

Ο Απόστολος Στύλος είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

Για το πώς είδε τον Πανσερραϊκό στο φιλικό με την ομάδα του:

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ξεκίνησε πιο αργά από εμάς την προετοιμασία του. Φαινόταν πως ο βαθμός ετοιμότητας ήταν μικρότερος. Είναι ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, φαίνεται όμως στο γήπεδο ότι είναι ομάδα Β΄ Εθνικής. Σίγουρα η ομάδα θέλει ενίσχυση κυρίως για να δώσει βάθος στο ρόστερ και πρέπει να λύσει και όλα τα οργανωτικά προβλήματα για να φτάσει εκεί που επιθυμεί ο προπονητής της. Αγωνιστικά θέλει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να φορμαριστεί. Υπάρχουν 7-8 παιδιά με μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία και σίγουρα μπορούν να δώσουν το κάτι διαφορετικό. Αν γίνουν γρήγορα κάποιες κινήσεις θα προλάβει να είναι έτοιμος στη έναρξη του πρωταθλήματος. Μη νομίζετε πως θα υπάρχουν πολλές καλύτερες ομάδες στην Β΄ Εθνική. Κάθε χρόνο η ποιότητα είναι όλο και χειρότερη. Το καλό είναι ότι δίνονται οι ευκαιρίες σε νέα παιδιά από όλες τις ομάδες».

Για το αν μπορεί μία ομάδα όπως ο Πανσερραϊκός να διατηρηθεί στη Football league με Σερραίους παίκτες:

«Φυσικά και μπορεί, 100%. Για την Football League μιλάμε. Ο Νομός Σερρών έχει ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν ομάδες σε όλη την Ελλάδα και έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν. Αρκεί να πειστούν πως θα έχουν όλα αυτά που πρέπει και που θέλουν για να στελεχώσουν και πάλι την ομάδα».

Για την Ελπίδα Σκουτάρεως:

«Είμαστε στο σημείο που θέλω. Έχουν μπει οι βάσεις, είναι η εικόνα που θέλω, έχουμε μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμη. Ψάχνουμε την βελτίωση καθημερινά. Χθες με ικανοποίησε ότι 21 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησα απόλαυσαν το ποδόσφαιρο για όσο αγωνίστηκε ο καθένας και θα είναι το μεγάλο μου επίτευγμα αν έχω την 1η Οκτωβρίου 25 παίκτες έτοιμος να παίξουν».

Για πως διαχειρίζεται τους παίκτες-ονόματα που έχουν έρθει στην ομάδα:

«Αν είσαι δίκαιος δεν είναι δύσκολο. Αν βλέπουν οι παίκτες ότι παίζει ο καλύτερος, αυτός που θα δώσει αυτό που θέλει η ομάδα τότε δεν είναι δύσκολο. Αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς αυτό τότε υπάρχει πρόβλημα. Ήρθανε παιδιά στην ομάδα που εκτός καλοί παίκτες είναι καλοί χαρακτήρες, οπότε θα δεχθούν να κάτσουν και στον πάγκο παρότι είναι ονόματα»

-Για το αν η Ελπίδα Σκουτάρεως διεκδικήσει το κάτι παραπάνω φέτος με την άνοδο της Δόξας στην ανώτερη κατηγορία:

«Ο στόχος της ομάδας είναι η γρήγορη εδραίωση στην κατηγορία και να φτιάξουμε μία ομάδα που μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν θα με αποπροσανατολίσει καθένας. Να φτιάξουμε καινούργιους φιλάθλους και αν έρθει κάτι καλό, φιλοδοξία έχω, θα το κυνηγήσουμε».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής:

«Φαίνεται ότι θα είναι αρκετά δυνατό, αλλά και αρκετά μικρό και ένα κακό ξεκίνημα θα δημιουργήσει πρόβλημα από την στιγμή που λογικά τα παιχνίδια θα είναι 26, οπότε πρέπει να ξεκινήσουμε καλά».

Για το αν είναι στόχος τους και η ανάδειξη νέων παικτών:

«Είναι στόχος μου να βγάλω κάποιους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να βελτιώνεις κάθε ημέρα τον παίκτη σου, ιδίως τους μικρούς σε ηλικία και θέλω να δώσω χρόνο συμμετοχής στα παιδιά και πιστεύω κάποια από αυτά θα μπορούν να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

Για την οργάνωση που συνάντησε στην Ελπίδα Σκουτάρεως:

«Ήταν αυτό που με έκανε να έρθω. Μπορεί να ανέβηκε τώρα από το τοπικό, αλλά υπάρχει διάθεση να οργανωθεί. Δεν μπορούμε να τα λύσουμε όλα άμεσα, αλλά υπάρχουν άνθρωποι κοντά για να μας βοηθήσουν. Αυτή την στιγμή έχουμε ένα θέμα με το γήπεδο που προπονούμαστε και ευχαριστούμε το Χριστός για αυτός. Θα παίζουμε και στο Δημοτικό γήπεδο, είναι μεγάλο και επειδή θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο πιστεύουμε θα μας ευνοεί».

Ο Απόστολος Στύλος πανηγύρισε το 2016 την κατάκτηση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος με την Πίδνα Κίτρους

Για το πως θα είναι η χρονιά για τον ίδιο:

«Ένα στοίχημα ακόμη. Μία νεοφώτιστη ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να βγάλει ποδοσφαιριστές και αν έχεις κόσμο στην κερκίδα κάτι κάνεις καλά».

Για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Προβατά:

«Δεν θα υποτιμήσω το παιχνίδι επειδή παίζουμε με ομάδα του τοπικού, πάμε με σύνεση, να προκριθούμε και να δούμε την συνέχεια των φιλικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα