Απόψε απονέμονται οι «Χρυσές Σφαίρες»-Φαβορί το «Α star is born»-Με 5 υποψηφιότητες ο Λάνθιμος

23:09 6/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Μπέβερλυ Χίλτον του Χόλιγουντ απονέμονται απόψε οι Χρυσές Σφαίρες, που θεωρούνται και είναι ο προάγγελος των Όσκαρ. Μεγάλο φαβορί η ταινία «Α star is born» του Μπράντλεϊ Κούπερ, αλλά η πρώτη απονομή της χρονιάς έχει και ελληνικό ενδιαφέρον λόγω «Της ευνοούμενης», της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία μετρά πέντε υποψηφιότητες.

Η πολιτική κωμωδία «Vice»,

μια σατιρική ματιά στην καριέρα του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των υποψηφιοτήτων των Χρυσών Σφαιρών, καθώς διεκδικεί τη διάκριση σε 6 κατηγορίες, μεταξύ αυτών για το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου (Κρίστιαν Μπέιλ) και σκηνοθεσίας (‘Ανταμ Μακέι).

Ακολουθεί το μιούζικαλ «Ένα αστέρι γεννιέται» (A Star is Born), η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Τhe Favourite» και η ταινία «Green Book», με 5 υποψηφιότητες έκαστη.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite» συγκεντρώνει πέντε υποψηφιότητες σε 4 κατηγορίες: Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ, Σεναρίου, Α’ γυναικείου ρόλου (Ολίβια Κόουλμαν) και Β’ γυναικείου ρόλου με δύο υποψήφιες (Εμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις).

Στην κατηγορία Καλύτερη Δραματική Ταινία συναγωνίζονται οι ταινίες «Black Panther», «Blackkklansman» , «Bohemian Rhapsody», «Beale Street», «A Star is Born».

Την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Σάντρα Ο και ‘Αντι Σάμπεργκ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα