Απολογισμός Γ. Λυμπέρη για τον ένα χρόνο της νέας δημοτικής αρχής Ηλιδας

10:53 2/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον  απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής με την ευκαιρία ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων της, προχώρησε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στις κινήσεις που εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, με μοναδικό στόχο, όπως είπε, την διατήρηση των κεκτημένων και την αναβάθμιση δομών που θα επαναφέρουν τον Δήμο Ήλιδας σε τροχιά ανάπτυξης.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ώστε να πάψει οριστικά η συζήτηση για κλείσιμο ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Αμαλιάδας το οποίο, όπως επεσήμανε, έχει αναβαθμιστεί. Ακόμα, αναφέρθηκε στο  Τμήμα Γεωπονίας της πόλης για το οποίο είπε ότι μετά τους κινδύνους που του δημιούργησε η προηγούμενη δημοτική αρχή,  ένα χρόνο μετά, επιβεβαιώνει την παρουσία του στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του τόπου, αποκτώντας ακόμα ένα τμήμα Γεωργικής Οικονομίας.

Αναφερόμενος σε μια σειρά άλλα έργα, ο δήμαρχος Ηλιδας είπε πως πλέον το Διυλιστήριο στο Φράγμα Πηνειού, λειτουργεί και ήδη έχουν εγκριθεί 5,2 εκ ευρώ για την κατασκευή νέου αγωγού που στο κομμάτι Δάφνη – Γεράκι. Μίλησε για τα έργα προστασίας και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου από τα Σαβάλια έως και την Αγία Μαρίνα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Ενότητα Πηνείας, είπε πως με ένα έργο «σκούπα» θα λυθούν στο σύνολό τους τα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας και του ηλεκτροφωτισμού, ανακοινώνοντας παράλληλα πως είναι θέμα ημερών η δημοπράτηση του δρόμου Κεραμιδιά – Εφύρα.

Καταλήγοντας ο κ. Λυμπέρης τόνισε με έμφαση ότι «συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στα μεγάλα ζητήματα του δήμου μας γιατί είμαστε αποφασισμένοι, όπως άλλωστε μέχρι τώρα, ό,τι υποσχόμαστε να το κάνουμε».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα