Αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή

00:08 18/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την συνέχιση της αποχής των μαθητών από τα μαθήματα τους αποφάσισαν οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος την Παρασκευή το απόγευμα σε γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων.

Εξήντα εννέα γονείς έναντι δέκα επτά ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αποχή αποφασίστηκε από τους γονείς που αντιδρούν για τη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων εντός της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας και ζητούν με ψήφισμά τους το οποίο συνυπογράφουν άλλοι 12 σύλλογοι δημοτικών σχολείων

και γυμνασίων του νησιού, είτε να υπάρξει δομή εντός του ΚΥΤ για αυτά τα παιδιά είτε τα συγκεκριμένα παιδιά να μην επιστρέφουν στο ΚΥΤ αλλά να μένουν σε σπίτια με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Τη Δευτέρα το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων
του 1ου, 2ου και 3ου δημοτικού σχολείου της πόλης, για να αποφασίσουν τυχόν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καθώς έχει αποφασιστεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου να απέχει το σύνολο των μαθητών κυρίως των δημοτικών σχολείων του νησιού από τα μαθήματα τους.

Εξάλλου το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την παρέμβαση του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αριστείδη Καλάργαλη, κλήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως Σάμου οι εκπρόσωποι των 13 συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που συνυπογράφουν το σχετικό ψήφισμα και η Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. ηΗ εισαγγελέας τους ενημέρωσε για τις επιπτώσεις που ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις,

Εξάλλου μήνυση κατά των Συλλόγων Γονέων που συμμετέχουν στην αποχή των παιδιών από τα μαθήματα κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού. Η μήνυση κατατέθηκε στις 9 Μαρτίου και ήδη ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης από την Εισαγγελεία Σάμου.

The post Αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα