Από τις 9 Ιουλίου αναδρομικά 8 μηνών σε συνταξιούχους

21:37 4/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέλος στην αναμονή 250.000 συνταξιούχων καθώς την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Ιουλίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά 8 μηνών στις επικουρικές τους συντάξεις. Περίπου 150 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν την ερχόμενη Πέμπτη στους συνταξιούχους που πήραν αύξηση στην επικουρική τους σύνταξη στις αρχές Ιουνίου. Κατά μέσο όρο θα λάβουν 698 ευρώ εάν ήταν μισθωτοί του ΙΚΑ, 973 ευρώ εάν ήταν ναυτικοί, 851 ευρώ εάν προέρχονται από το Ταμείο των εμποροϋπαλλήλων και 128

ευρώ εάν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι.

Για τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 4 δισ. ευρώ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρέπεμψε στην οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Θα πληρώσουμε όσα αναδρομικά προκύψουν, σύμφωνα με τις αντοχές της οικονομίας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι από τον Αύγουστο αυξάνεται η προσωρινή σύνταξη.

Αύξηση προσωρινής σύνταξης

Στο 70% της κύριας για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότεςΣτο 80% για μισθωτούς του ΙΚΑ από 50% που είναι σήμεραΠαράλληλα, προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής για το εφάπαξ

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για την πληρωμή της δεύτερης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το 2021 θα είναι έτος ανάκαμψης και μείωσης φόρων και εισφορών.

Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα γίνει η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης για όσους ήταν σε αναστολή σύμβασης τον Μάιο.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: ‘Ακης Αθανασόπουλος
Σχετική είδηση:Προσωρινές συντάξεις: Αύξηση προκαταβολής κατά 20%-30%-9 Ιουλίου τα αναδρομικά σε 250.000 συνταξιούχους (video)

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα