Από δεσποζόμενο σκύλο η επίθεση στον 12χρονο μαθητή – Το ζώο είναι εμβολιασμένο και διαφεύγει συχνά από το σπίτι του

18:21 6/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Από δεσποζόμενο σκύλο και όχι από αγέλη αδέσποτων των δέχθηκε -τελικά- επίθεση, την περασμένη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, ο 12χρονος μαθητής της Α’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου, τον οποίο ο σκύλος δάγκωσε σε δύο σημεία στο πόδι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η αρμόδια Υπηρεσία Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, η οποία διενήργησε πολύωρη αυτοψία με υπαλλήλους της και με τον ανάδοχο περισυλλογής – φροντίδας των αδέσποτων ζώων του Δήμου σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα,

την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο που αποτελούνταν από τον ανάδοχο περισυλλογής του Δήμου Βόλου, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και συνεπικουρούμενο από αστυνομικούς, μετέβη στην συνοικία προς ανεύρεση της αγέλης των αδέσποτων σκύλων, ωστόσο έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες δεν κατέστη δυνατή η εύρεσή τους.

Μετά από έρευνα στην περιοχή και μετά και την παραδοχή του ίδιου του ιδιοκτήτη, διαπιστώθηκε ότι η επίθεση στον 12χρονο μαθητή έγινε από δεσποζόμενο σκύλο, που βρίσκεται σε σπίτι στην περιοχή και ο οποίος αρκετές φορές φεύγει από την αυλή, με αποτέλεσμα να επιτίθεται σε διερχόμενους πολίτες.

Η αρμόδια Υπηρεσία περισυνέλεξε το δεσποζόμενο ζώο, βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας και στη συνέχεια μετέβησαν στον κτηνίατρο του Δήμου όπου του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί εάν το σκυλί φέρει κάποιο νόσημα ή είναι εμβολιασμένο, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει όλα τα εμβόλια και δεν υπάρχει φόβος για κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα.

Το σκυλί θα παρακολουθείται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, από τον κτηνίατρο του Δήμου, για διάστημα 15 ημερών.

Από την Υπηρεσία Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων επισημαίνεται ωστόσο, ότι έχει διαπιστωθεί πως σε παρόμοιες περιπτώσεις, πριν την αντίδραση της Υπηρεσίας, πολίτες που αντιδρούν στην περισυλλογή αδέσποτων ζώων μεταβαίνουν στα σημεία όπου υπάρχουν καταγγελίες για αγέλες αδέσποτων και τα περισυλλέγουν, ώστε να μην καταστεί δυνατή η περισυλλογή τους από την αρμόδια υπηρεσία, δημιουργώντας ωστόσο έτσι περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία της περισυλλογής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα