Απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών το δικαστήριο της Ανδριανούπουλης (video)

13:43 27/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το δικαστήριο στην Ανδριανούπολη αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και κατόπιν τούτου, οι δικηγόροι τους θα μπορούν μετά από ένα μήνα να υποβάλλουν νέο αίτημα αποφυλάκισης.

Σε ό,τι αφορά τις επιφυλάξεις του, λόγω της πολιτικής της Τουρκίας, υπενθύμισε την περίπτωση του Αμερικανού πάστορα Μπράντσο, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση, ενώ ταυτόχρονα η Τουρκία αποφάσισε πως μπορεί να προβαίνει σε ανταλλαγή κρατουμένων με προεδρικό διάταγμα.

Πρόσθεσε ότι για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς δεν έχει

τεθεί τέτοιο θέμα, καθώς και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασκήσει τέτοιες πρακτικές.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι εξαιτίας των πολιτικών της Τουρκίας χρησιμοποίησε τον όρο «ομηρεία», τον οποίο, όπως είπε, χρησιμοποίησαν και άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μητσοτάκη, ενώ προσέθεσε ότι όλες του οι κινήσεις είναι σε απόλυτο συντονισμό με τον πρωθυπουργό.

Φαίνεται ότι έχουμε επανακαθορισμό της στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ευρώπη, δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στη Σύνοδο της Βάρνας. Για την κράτηση των δύο στρατιωτικών ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει plan Β και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ότι ζητήθηκε η αποφυλάκισή τους πριν το Πάσχα. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφυλακιστούν το συντομότερο δυνατόν, υπογράμμισε ο κος Κουβέλης. Όσον αφορά τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο τη χαρακτήρισε εξαιρετική και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ένταση στο υπουργείο Άμυνας. Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αύξηση της θητείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα