Απελευθέρωσαν άγρια πτηνά

10:21 3/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άγρια πτηνά, τα οποία εντοπίστηκαν τραυματισμένα ή δηλητηριασμένα στην Κρήτη και εστάλησαν για αποκατάσταση στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ, αφέθηκαν ελεύθερα να πετάξουν και πάλι στον ουρανό της Κρήτης.
Η εκδήλωση έγινε χθες, στο φράγμα Ποταμών, στο Αμάρι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών. Μάλιστα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης,

σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ, τοπικούς φορείς και το δήμο Αμαρίου διοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους.
Δύο νεαρά όρνια (γύπες ή σκάρες» παρέλαβαν την 1η Οκτωβρίου οι εθελοντές στην Κρήτη του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων. Οι δύο γύπες εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία του νησιού, ο ένας δηλητηριασμένος στο δρόμο Σεληναρίου – Βραχασίου, και ο άλλος στη θάλασσα, στο Μαριδάκι.
Το ΕΚΠΑΖ τα τελευταία 4 χρόνια έχει πραγματοποιήσει στην Κρήτη τρεις μεγάλες απελευθερώσεις Γυπών όπου έχουν ενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης 28 Γύπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα