Κεφαλονια-Ιθάκη: Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες-Αδύνατη η κίνηση σε συγκεκριμένα σημεία

13:50 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απαραίτητη, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κατά την κίνηση των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του νομού και συγκεκριμένα: Ε.Ο. Αγίας Ευφημίας-Ερίσου (μέσω Κομιτάτων)-Ε.Ο. Σάμης-Πόρου (μέσω Πυργί)-Ε.Ο. Σάμης-Αργοστολίου (μέσω Αγκώνα)-Ε.Ο. Αργοστολίου-Ληξουρίου-Ε.Ο. Αργοστολίου- Πόρου και στο ορεινό οδικό δίκτυο της Ιθάκης.

Επιπλέον, λόγω εκτεταμένης χιονόπτωσης η κίνηση όλων των οχημάτων είναι αδύνατη στα εξής σημεία: Ε.Ο. Αργοστολίου-Σάμης-Ε.Ο. Αργοστολίου-Διβαράτων (μέσω φάλαρης)-Ε.Ο.

Διβαράτων-Ερίσσου (μέσω καλόν όρος) και στην Ε.Ο. Βαθύ Ιθάκης-Κιόνι στο ύψος Χάνι και από Χάνι-Φρίκες.
Μάλιστα, από την αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς, λαμβάνονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά περίπτωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και παράλληλα συνίσταται στους οδηγούς να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, ενώ συμβουλεύει τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Επίσης, παρέχονται ειδικές οδηγίες σε οδηγούς, τόσο, για τους ίδιους, όσο και για τα οχήματά τους, όπως και στους πεζούς, που μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος εν μέσω κακοκαιρίας και τέλος η αστυνομία, τονίζει πως σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα